Hague Talks: vrouwen in de Arabische media - Humanity House

Agenda

overzicht
Wed
16 Sep
2015

Interactief debat

Hague Talks: vrouwen in de Arabische media

Vrouwen in de media in de Arabische regio: hoe staat het met hun positie? Die vraag staat centraal in deze HagueTalks. Zijn er genoeg vrouwen betrokken in Arabische media? Welke invloed hebben social media? Twee inspirerende vrouwelijke journalisten uit Libië en Jordanië vertellen hun persoonlijke verhaal.

Voorheen was het de Arabische lente, inmiddels zijn vooral Syrie, ISIS en terreur in het nieuws. Welke invloed hebben alle maatschappelijke gebeurtenissen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika (de MENA-regio) gehad op het werk en op de positie van vrouwelijke journalisten?

Zoals bij elke Hague Talks heeft het publiek volop kans om mee te praten. We verwelkomen ook een aantal bijzondere ‘Female Change Agents’ uit de MENA-regio die op uitnodiging van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken in Nederland zijn.

Over de Sprekers

Aya Al-Amead komt uit Libie. Ze heeft gewerkt voor verschillende radiozenders zoals Libya Al-Hurra 93.4 en Tripoli Fm 102.5. Momenteel werkt zij voor BBC Media Action in Tunis

Sawsan Zaideh komt uit Jordanie. Daar werkt ze onder andere voor 7iber, een online tijdschrift voor kritische conversaties. Ze is gespecialiseerd in media kwesties en geeft verschillende mediatrainingen aan journalisten. Ook presenteert ze wekelijks het kritische radioprogramma ‘Eye on the Media’.

Moderator is Janet Anderson. Als journalist is zij gespecialiseerd in rechtvaardigheid en aansprakelijkheidskwesties, o.a. voor RWN Media. Ze heeft een diploma in Moderne Midden-Oosten Studies en heeft tien jaar voor de BBC gewerkt als producent en correspondent op verschillende plekken in Afrika en het Midden-Oosten.

Details

  • Engels
  • 19:00
  • 19:30
  • 21:00