Vrouwen aan het woord: verleden, heden en toekomst in de Golf - Humanity House

Agenda

overzicht
Thu
17 Oct
2019

Verslag

Kijk terug

Kijk het programma terug via ons blog.

Discussie

Vrouwen aan het woord: verleden, heden en toekomst in de Golf

Henriette van Lyndenlezing 2019

Vier vrouwen uit de Golfstaten vertellen tijdens deze lezing over de maatschappelijke ontwikkelingen en de veranderende rol van vrouwen in hun regio. Vanuit hun expertise op het gebied van politiek, onderwijs, het bedrijfsleven, rechten en de culturele sector delen zij hun visie. Wat ligt er achter hen, en hoe ziet de toekomst eruit?

De sprekers, afkomstig uit Koeweit, Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten, en Saoedi-Arabië, lichten de belangrijkste veranderingen in de afgelopen decennia tot de situatie op de dag van vandaag toe. Ze putten daarbij uit de ervaringen in hun eigen vakgebied, en hun persoonlijke ervaring.

Moderator is Midden Oosten-deskundige en genderexpert dr. Annemarie van Geel.

Deze lezing is georganiseerd door de Directie Midden-Oosten en Noord-Afrika van het ministerie van Buitenlandse Zaken, in nagedachtenis aan voormalig directeur Henriette van Lynden.

Over de sprekers

  • Fatemah al Bader, is assistant-professor bij het Department of International Law aan de Kuwait International Law School. Zij publiceerde onderzoek op het gebied van o.a. burgerschap en gender, en technologie en mensenrechten.
  • Hind Alansari, PhD kandidaat aan de universiteit van Cambridge. Zij verdiept zich in onderwijs en het effect van onderwijshervormingen op maatschappij en cultuur.
  • Raya Abu Gulal, advocaat en zakenvrouw in de Verenigde Arabische Emiraten. Zij is oprichter van de Women Lawyers Group-Middle East en bestuurslid van de International Women Business Group in Abu Dhabi.
  • Frauke Heard-Bey, historicus en politicoloog in de Verenigde Arabische Emiraten. Zij bestudeert al vijf decennia de politieke ontwikkelingen in de Golfregio.
  • Noura Binsaidan is een graffiti- en straatkunstartieste uit Saoedi-Arabië. Zij is momenteel in Nederland als artist in residence bij het Street Art Museum Amsterdam. Na de discussie zal Saoedische graffiti-artieste Noura Binsaidan een live kunstwerk maken naar aanleiding van de onderwerpen die besproken zijn.

Bekijk het facebook-event hier.

Details

  • Engels
  • 19:00
  • 19:30
  • 21:30