Wat doe ik voor vrede en ontwapening? - Humanity House

Agenda

overzicht
Thu
07 Jun
2018

Docu + Discussie

Wat doe ik voor vrede en ontwapening?

Tijdens deze Hague Talks vertellen vredesexperts over hun werk in vredes- en ontwapeningsorganisaties, persoonlijke carrières en keuzes. Wat hebben ze gedaan om vrede en ontwapening tot stand te brengen en wat was hun motivatie? Hoe is het om voor ontwapeningsorganisaties te werken?

19:00 – 20:00
Ter gelegenheid van de 175e verjaardag van pacifist en politiek journalist Bertha von Suttner, de eerste vrouw die de Nobelprijs voor de Vrede ontving in 1905, praten we met de vrouwen die in haar voetsporen treden. Wat kunnen anderen doen om de voetsporen van Bertha von Suttner en haar inspanningen voor een vreedzame wereld te volgen?

20:00 – 22:00
Na het gesprek en een korte pauze bekijken we de documentaire ‘Where The Wind Blew’, over nucleaire rampen in Kazachstan tijdens de Koude Oorlog. Hierop aansluitend geeft de Kazachstaanse vredesactiviste Marzhan Nurzhan haar persoonlijke inzichten over deze kwestie.

Over de sprekers

  • Deepti Choubey werkt momenteel als hoofd Public Affairs voor de Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW). Ze werkt al lange tijd op het hoogste niveau van de overheid en media om zich in te zetten voor wereldveiligheid door te werken met verschillende civil society groepen. Ze is een veelbesproken en gepubliceerde expert en spreker over nucleaire veiligheid, non-proliferatie, ontwapening, het testverbod en internationale regimes.
  • Marzhan Nurzhan. Abolition 2000 Youth Network Convener. Ze komt oorspronkelijk uit Kazachstan en is actief betrokken bij campagnes voor de afschaffing van kernwapens als woordvoerster en lobbyist. In 2017, op de International Day for the Total Elimination of Nuclear Weapons, werd zij uitgenodigd om advies te geven over nucleaire ontwapening aan de General Assembly van de Verenigde Naties. ‘Mijn passie voor nucleaire ontwapening komt voort uit de nucleaire nalatenschap van Kazachstan’.
  • De moderator is Alyn Ware. Global Coordinator bij Parliamentarians for Nuclear Nonproliferation and Disarmament (PNND) en directeur van de Basel Peace Office in Switzerland. Tevens is hij ook de International Representative van de Peace Foundation, consultant voor de Lawyers’ Committee on Nuclear Policy (VS) en coördinerend commissielid bij Abolition 2000. ‘De dreiging van een nucleaire oorlog door een ongeluk, misverstand of intentie is gestegen’.

Praat mee en blijf op de hoogte via het Facebook-evenement.

Details

  • Engels
  • 18:30
  • 19:00
  • 22:00