Watani: My Homeland - Humanity House

Agenda

overzicht
Thu
02 Aug
2018

Buitenbios

Watani: My Homeland

DEZE FILM IS HELAAS UITVERKOCHT

In een grotendeels verwoeste wijk in Aleppo woont een gezin met vier jonge kinderen. De oorlog is voor hen onderdeel van het dagelijkse leven. Vader waagt zijn leven iedere dag bij het Vrije Syrische Leger. Het gezin probeert ondanks het geweld en de continue dreiging een zo normaal mogelijk leven te leiden in hun stad, totdat vader wordt ontvoerd door IS. Moeder besluit dat het tijd is om Syrië te verlaten. Ze vluchten via Istanboel naar het Duitse Goslar, waar ze een nieuw leven proberen op te bouwen. De kinderen zijn wonderlijk veerkrachtig, maar voor moeder is het moeilijk om opnieuw te beginnen in een nieuw land, zonder nieuws over haar man.

Regisseur Marcel Mettelsiefen volgde het gezin drie jaar op de voet. Het resultaat is een aangrijpende film over het dagelijks leven van een door oorlog getroffen gezin.

Goed om te weten

Regisseur: Marcel Mettelsiefen
Duur film: 76 minuten
Ondertiteling: Engels ondertiteld

De openluchtfilm kan pas starten zodra de zon onder is; dit is rond half 10. Bij regen verhuist de film naar onze (overdekte) Genèvezaal. Drankjes en snacks zijn verkrijgbaar op ons terras tijdens de film.

Kom vooral iets eerder om onze nieuwe VR-installatie te beleven. De Sensory Pod is een speciale cabine die de audiovisuele ervaring van een VR-bril verrijkt met geur, temperatuur, wind, trilling en licht. Je maakt persoonlijk kennis met Syrische vluchtelingen die hun eigen huis moesten inwisselen voor een vluchtelingenkamp in Libanon.

Review

Point of View Magazine schreef: “Watani: My Homeland is a timely film that tells the world to step up and help refugees around the globe.”

Praat mee en blijf op de hoogte via het Facebook-evenement.

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • ENG ondertiteling
  • 21:00
  • 21:30
  • 23:00