HagueTalks Nachteditie: We the People! 70 jaar VN - Humanity House

Agenda

overzicht
Fri
23 Oct
2015

HagueTalks Special Edition

HagueTalks Nachteditie: We the People! 70 jaar VN

In oktober bestaan de Verenigde Naties 70 jaar, en dat laten we niet zomaar voorbij gaan. Samen met Hague Talks presenteren we een avond vol intieme ontmoetingen, hoopvolle ideeën, film en gesprek over de toekomst van de VN én de wereld.

“Wij, de volken van de Verenigde Naties, zijn vastbesloten komende geslachten te behoeden voor de gesel van de oorlog.” Zo begint de Charter van de Verenigde Naties, opgesteld in 1945.

Zeventig jaar later hebben we te maken met de grootste vluchtelingencrisis sinds de Tweede Wereldoorlog. Geen taart dus voor 70 jaar VN? Zeker wel! Maar ook tijd voor bezinning op de kern: We, the Peoples of the United Nations, determined to…

Over het programma
Tijdens dit Haagse VN-festival maakt de tentoonstelling “Collateral; the human cost of explosive violence” mensen van de statistieken en geeft een gezicht aan slachtoffers van explosieve wapens in Oekraine. Verder leer je alles over het meest vergeten conflict ter wereld en kun je samen met (inter)nationale experts meekijken naar en denken over de toekomst. Hoe ziet de VN er over nog eens 70 jaar uit, en hoe staat het dan met de internationale solidariteit tussen alle verschillende ‘We, the Peoples’?

Centraal element: mensen. Welke mensen werken er bij de VN aan wereldwijde vraagstukken? En welke mensen bedienen zij? Kom met ze in gesprek. Ook nemen we de tijd om UNESCO-Werelderfgoed te vieren: met de beroemde Argentijnse dans, de tango, die in 2009 op de werelderfgoedlijst werd gezet.

Details

  • Engels
  • 19:30
  • 20:00
  • 01:00