Welcome To The Living Room! - Humanity House

Agenda

overzicht
Sat
02 Jul
2016

gesprekken

Welcome To The Living Room!

Voor één middag wordt het terras van Humanity House omgetoverd tot de openbare huiskamer van Migrationlab, gecreëerd door en voor migranten, vluchtelingen en locals.

In deze omgeving ontdekken we onder meer hoe een 11-jarig meisje migratie ervaart, hoe de reis van een Syrische vluchteling is verlopen, en wat de perspectieven van Nederlandse studenten zijn op de huidige vluchtelingenproblematiek. Wat is onze relatie tot taal tijdens onze migratiereis en hoe beïnvloedt migratie van Europa naar Afrika onze identiteit?

Migranten, vluchtelingen, bezoekers en locals delen hun verhalen en bespiegelingen. Je bent van harte uitgenodigd om bij te dragen aan het gesprek over wie we zijn, waar we vandaan komen, en hoe we op een vreedzame manier dezelfde ruimte kunnen delen. Ook is het mogelijk om de tentoonstelling De Asielzoekmachine te bezoeken, waarbij je meegenomen wordt in de wereld van asiel.

We delen niet alleen verhalen, maar ook eten uit alle hoeken van de wereld. Vertegenwoordig jouw cultuur met een heerlijk gerecht uit eigen keuken. Daarnaast verzorgt een jonge Nederlandse band een jam sessie, lijkt het je leuk om aan te hakken vergeet dan vooral je instrument niet mee te nemen!

Over het project

Welcome to The Living Room“ is Migrationlab’s culturele project. Sinds 2014 tovert Migrationlab in verschillende Europese steden de publieke ruimte om tot openbare woonkamers voor migranten, vluchtelingen en locals. Op artistieke wijze worden verhalen gedeeld en er wordt op migratie gereflecteerd. Het doel van de bijeenkomsten is verschillende gemeenschappen gelegenheid te geven om elkaar te ontmoeten, kennis te maken en vriendschap te sluiten; om stereotypen tegen te gaan en om een ongefilterde realiteit door en over mensen te laten zien.

Over dit programma

Dit programma is georganiseerd door Migrationlab in samenwerking met Humanity House. Dit jaar zijn de ‘Welcome to the Living Room’ ontmoetingen in Nederland mogelijk gemaakt door het European Cultural Foundation via de Idea Camp R&D gift.

Details

  • Engels
  • 12:00
  • 12:30
  • 17:00