Wereldreis door eigen stad - Humanity House

Agenda

overzicht
zo
18 mrt
2018

Evenement

Wereldreis door eigen stad

Op zondag 18 maart kun je weer op ‘Wereldreis door eigen stad’. De leukste stedentrip door Den Haag vol ontdekkingen en verrassende ontmoetingen. Elk jaar organiseert de gemeente Den Haag deze dag om bewoners met elkaar te verbinden en de diversiteit van de stad te vieren.

De ‘Wereldreis door eigen stad’ neemt je mee langs meer dan 35 bijzondere culturele, maatschappelijke en religieuze organisaties. Je kunt meedoen met workshops, stadswandelingen en rondleidingen. Ook het Humanity House doet mee en opent haar deuren voor de wereldreizigers.

Levensverhaal vluchtelingenambassadeur

Wat herinnert je hier in Nederland het meest aan thuis? Wat is jouw toekomstdroom? Tijdens ‘Wereldreis door eigen stad’ kun je in het Humanity House in gesprek met een (voormalig) vluchteling. Deze persoon deelt eerst zijn/haar levensverhaal en daarna is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Zo kom je meer te weten over het land van herkomst, de vlucht en de integratie in de Nederlandse samenleving.

We werken hiervoor samen met Stichting Vluchtelingenambasseurs. Vluchtelingenambassadeurs zijn (voormalige) vluchtelingen die hun levensverhaal willen delen. Door het persoonlijke contact met een Ambassadeur krijgt ‘een vluchteling’ een gezicht en een stem.

Je kunt ervoor kiezen om alleen naar het (gratis) gesprek te gaan of om ook (betaald) het museum te bezoeken, waarin je zelf ervaart hoe het is om te vluchten.

Ronde 1

14.00 – 14.45 Levensverhaal vluchtelingenambassadeur (gratis)
14.45 – 15.45 Optioneel ervaringsreis ‘kruip in de huid van een vluchteling’ (betaald)

Ronde 2

15.15 – 16.00 Levensverhaal vluchtelingenambassadeur (gratis)
16.00 – 17.00 Optioneel ervaringsreis ‘kruip in de huid van een vluchteling’ (betaald)

Je kunt gewoon binnenlopen bij ons museum, of met de speciale Wereldreisbussen en stadsfietsen naar ons toe komen. Meer info daarover vind je op de website van Wereldreis door eigen stad.

Details

  • Nederlands
  • 13:30
  • 14:00
  • 17:00

Ook te zien