Wereldvluchtelingendag 2019: Samen een Bakkie Doen? - Humanity House

Agenda

overzicht
Thu
20 Jun
2019

Ontmoeting

Wereldvluchtelingendag 2019: Samen een Bakkie Doen?

Het is een typisch Nederlandse uitnodiging: Bakkie doen? Maar ook in de rest van de wereld gebruikt men koffie om elkaar te leren kennen of even bij te praten. De smaak en het ritueel zijn overal anders, maar de betekenis is universeel: koffie verbindt!

Om wederzijds begrip te kweken en de integratie van vluchtelingen te bevorderen, organiseert VluchtelingenWerk Nederland daarom ook dit jaar weer op Wereldvluchtelingendag de actie ‘Bakkie Doen’. Overal in het land bieden vluchtelingen koffie aan voorbijgangers aan, om op een laagdrempelige manier ontmoetingen tot stand te brengen.

Voor de Haagse editie doen VluchtelingenWerk Nederland en Humanity House samen een bakkie. Ons museumcafé wordt de hele dag omgetoverd tot het Bakkie Doen Café. Hier kun je op 20 juni een (gratis) kopje koffie drinken met iemand die gevlucht is.

Tussen 10:00 en 12:00 en 13:00 en 16:00 uur kan je een bakkie komen doen. Vanaf 16:00 uur verandert het bakkie in een borrel en kan je een drankje drinken met iemand die gevlucht. Om 17:00 uur is er een afsluiting.

De dag wordt afgesloten door de comedian Farbod Moghaddam. Hij won in 2018 het Leids Cabaret Festival en speelt tijdens de borrel een stuk uit zijn voorstelling en neemt met de deelnemers de dag door.

DJ Jay van Litt Events en Mama Africa verzorgt de muziek tijdens de borrel.

Bekijk het Facebook-event hier
Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • 10:00
  • 10:00
  • 17:30