Wie is een Marokkaan? - Humanity House

Agenda

overzicht
Sat
20 Jan
2018

Verslag

Programma terugluisteren

Het hele programma is nu terug te luisteren op ons blog.

Programma

Wie is een Marokkaan?

De Marokkaanse gemeenschap is alles behalve een homogene gemeenschap. Er zijn grote verschillen in sociaal-economische klasse, opleidingsniveau, leefwijze, politieke oriëntatie en mate van emancipatie. Door deze verschillen en het koloniale verleden is het moeilijk om een eenheid vormen en een vuist te maken wanneer de Marokkaanse gemeenschap onderwerp is van verhitte politieke discussies.

Tijdens dit eerste debat, georganiseerd door Dutch Moroccans United, worden de bovengenoemde thema’s aan de kaak gesteld. Door middel van een interactieve quiz kan het publiek vervolgens de eigen kennis testen. De middag wordt afgesloten met een ‘spoken word optreden’ van Dean Arma en een muzikaal optreden.

Over de sprekers

  • Fati Benkaddour (Utrecht, 1976) studeerde Medische Biologie en 1e graad docent biologie. Daarnaast schreef ze het boek ‘Hoe overleef ik Nederland? 99 ideeën voor Marokkaanse jongeren’. Fati heeft een eigen praktijk voor integratieve therapie. Ook is ze actief als trainer waarbij ze vrouwen en jongeren in minderheidsgroepen emancipeert en leert omgaan met taboe-onderwerpen. Fatih spreekt over de negatieve beeldvorming.
  • Omar Youyou studeerde Arabische en Andalusische studies. Vanuit zijn studie en onderzoeksachtergrond beschikt hij over bijzondere inzichten in de geschiedenis van Marokko. Omar is tevens een ervaren beleidsadviseur in sociale en interculturele vraagstukken. Omar spreekt onder andere over de geschiedenis van Marokko.

Over de organisatie

Dutch Moroccans United is onderdeel van The Hague Peace Projects. De groep bestaat uit een mix van leeftijden en expertises: jongerenwerkers, activisten, bestuurskundigen, sociale wetenschappers en historici. Ze hebben hun krachten gebundeld om een bijdrage te leveren aan de emancipatie van Marokkaanse Nederlanders. De experts willen een landelijke beweging starten waaruit initiatieven ontstaan die een tegengeluid bieden in media en maatschappelijke debatten.

Praat mee en blijf op de hoogte via het Facebook evenement.

Details

  • Nederlands
  • 13:30
  • 14:00
  • 16:30