Zaatari Djinn - Humanity House

Agenda

overzicht
Thu
24 Aug
2017

Buitenbios

Zaatari Djinn

Midden in de woestijn is in de verzengende hitte een geheel nieuwe stad ontstaan. Een stad die voor 80 procent uit kinderen bestaat. Vanuit het perspectief van vier kinderen uit verschillende sociale milieus, zien en voelen we hoe het is om op te groeien in deze stad; het vluchtelingenkamp Zaatari. Een plek met weinig middelen of zicht op verbetering, maar met ruimte voor dromen.

Ferras (10) is de stille, arme jongen met een oude ziel. Hij wordt achtervolgd door de oorlog. Ferras werkt hard en is moeilijk te peilen, terwijl Fatma (12), met een haan als beste vriend, veel opener en assertiever is. Miryam (15) wordt bijna een vrouw. Ze ambieert een vroom leven maar wordt verliefd op Shakespeare. En dan is er de rijke Hammoudi (8), hij kan alles kopen wat hij wil en voor hem is het kamp een paradijs.

Ondanks hun situatie blijken kinderen het vermogen te hebben om van niets iets te maken; een prop wordt een voetbal, twee insecten een dierentuin. Zaatari Djinn is een zeldzaam intieme film over de veerkracht van kinderen die de werkelijkheid een stuk rooskleuriger zien dan volwassenen. Zaatari mag dan een plek zijn zonder geschiedenis of toekomst, het is wél een thuis.

Voorafgaand aan de film presenteert Suzanne Laszlo (directeur Unicef) een persoonlijke column

Goed om te weten

Regisseur: Catherine van Campen
Duur film: 90 min
Ondertiteling: Engels ondertiteld
De techniek van Bios in de Buitenlucht wordt verzorgd door Solar Cinema, Nederlands eerste en enige mobiele bioscoop op zonne-energie.
Let op: de film in de open lucht kan starten zodra de zon onder is (rond half 10)
Regen: bij regen verhuist de film naar onze (overdekte!) Genèvezaal
Op ons terras zijn voor bij de film ook fijne drankjes & hapjes verkrijgbaar!

Wat anderen van deze documentaire vonden

Zaatari Djinn heeft zeer goede recensies ontvangen. Zo zei de NRC: ‘Surrealistische, sprookjesachtige sfeer van Zaatari Djinn, door z’n fotografische toewijding echt een documentaire voor op het grote doek.’ Volgens de Vrij Nederland is de film ‘een ode aan het leven door een groot regisseur. Dit is wat grote kunst vermag.’

Alle onze docu’s in de openlucht

Praat mee en blijf op de hoogte via het Facebook evenement.

Details

  • ENG ondertiteling
  • 20:30
  • 21:30
  • 23:00