MAAK VAN JE LEERLING EEN WERELDBURGER!

In het Humanity House ervaren leerlingen van het primair onderwijs van heel dichtbij dat vrede en veiligheid niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn. Rampen en conflicten beïnvloeden de levens van tientallen miljoenen mensen. In 2019 waren er 79,5 miljoen mensen door toedoen van conflict of vervolging ontheemd (waarvan 26 miljoen personen vluchteling waren). Dat is het hoogste aantal ooit.

In het Humanity House brengen we elke leerling de basiskennis, vaardigheden en houding bij om een actieve rol te spelen in de eigen leefomgeving en in de samenleving. Leerlingen maken kennis met humanitaire thema’s zoals vluchtelingen en noodhulp. We maken deze complexe thema’s invoelbaar en bespreekbaar in verschillende lesprogramma’s. Humanity House biedt basisschoolleerlingen de handvatten voor wereldburgerschap.

Plan je bezoek

Humanity House biedt verschillende lesprogramma’s aan rondom de thema’s vluchtelingen, oorlog en noodhulp. Ze zijn los en in combinatie te boeken. Kies er bijvoorbeeld voor om de ervaringsreis aan te vullen met een persoonlijke ontmoeting met iemand die is gevlucht. Een half uur lang vertelt een van hen zijn of haar vluchtverhaal. Speel het interactieve noodhulp-spel de Humanity Game of check het reisschema van de tentoonstelling Kind onder Vuur en boek deze expositie via een lokale afdeling van het Rode Kruis. Ook is het mogelijk een combi-excursie met Filmhuis Den Haag aan te vragen. Kom je er niet uit? Vraag het ons!

UPDATE: Vanaf schooljaar 2020-2021 is het Humanity House weer toegankelijk voor schoolklassen, met inachtneming van de preventierichtlijnen van het RIVM.
Lees hier welke maatregelen we treffen voor een veilig bezoek.