10 oktober: Nationale Actiedag voor Sulawesi - Humanity House
10 oktober 2018

10 oktober: Nationale Actiedag voor Sulawesi

Woensdag 10 oktober is een Nationale Actiedag om geld op te halen voor de slachtoffers op Sulawesi. Help jij ook mee?

Terre des Hommes Oxfam Novib Stichting Vluchteling ICCO and Kerk in Actie Cordaid CARE Nederland UNICEF Het Rode Kruis

Radio- en televisiezenders besteden de hele dag aandacht aan Sulawesi. Het noordwesten van het eiland werd 28 september getroffen door een aardbeving en een tsunami.

Gedurende de dag zijn er volop workshops en optredens. Volg bijvoorbeeld ´s avonds een zangworkshop van niemand minder dan Trijntje Oosterhuis. Of luister naar een huiskamer concert van Nick & Simon. Bezoekers van de actiedag, die wordt gehouden in Beeld en Geluid in Hilversum, kunnen racen tegen Tom Coronel en Robert Doornbos. Of ervaar via Virtual Reality hoe het is om hulpverlener op een rampplek te zijn.

Shelly Sterk, Dolf Jansen, Viggo Waas en Karin Bloemen zitten in een belpanel om telefoontjes aan te nemen. Het eindbedrag van de actie wordt woensdagavond om 23.15 in het tv-programma Pauw (NPO1) bekendgemaakt.

De overlevenden van deze ramp hebben hun geliefden, huizen en inkomsten verloren

Het Indonesische eiland Sulawesi werd eind vorige maand getroffen door een aardbeving en tsunami. Het officiële dodental van de ramp is dinsdag vastgesteld op 2.010.

Iris van Diese, woordvoerder van Giro555: “De overlevenden van deze ramp hebben hun geliefden, huizen en inkomsten verloren. We moeten ervoor zorgen dat ze niet ook hun hoop verliezen.”

Bron: Giro555

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: