Ruim 18.000 Syrische vluchtkinderen naar school - Humanity House
4 oktober 2017

Ruim 18.000 Syrische vluchtkinderen naar school

Dankzij het project ‘Back to the Future’ kunnen 18.682 gevluchte kinderen weer naar school in Libanon en Jordanië.

Terre des Hommes

18.682 Syrische vluchtkinderen kunnen weer naar school. De afgelopen maand heeft het project ‘Back to the Future’ namelijk negentien brede scholen geopend in Libanon en Jordanië.

Honderdduizenden kinderen uit Syrië wachten met hun familie in geïmproviseerde tentenkampen in Libanon en Jordanië tot de oorlog voorbij is en ze weer terug naar huis kunnen. Het is vaak een uitzichtloze situatie; deze kinderen zijn extra kwetsbaar voor kinderhandel en kinderarbeid. Naar school gaan zit er vaak al helemaal niet in.

Volgens cijfers van Terre des Hommes zijn meer dan 450.000 Syrische vluchtkinderen in Libanon en meer dan 240.000 in Jordanië tussen 3 en 18 jaar; 60% van deze kinderen gaat niet naar school.

Het project ‘Back to the Future’ brengt hier verandering in. Dit driejarig project (gestart door Terre des Hommes Nederland, War Child Holland, AVSI en Terre des Hommes Italië) zorgt er op verschillende manieren voor dat kinderen weer naar school kunnen. Zo biedt het:

  • Voorschoolse educatie
  • Basisvaardigheden voor lezen en rekenen
  • Taalcursussen Engels en Frans (onderwijs in Libanon is in het Engels en Frans, terwijl het onderwijs in Syrië in het Arabisch is)
  • Leer- en huiswerkbegeleiding
  • Psychosociale ondersteunende activiteiten voor kinderen, adolescenten en hun begeleiders

 
Daarnaast zorgen de hulporganisaties voor de renovatie van scholen, zodat daar weer les gegeven kan worden en zorgen ze voor vervoer. Veel families hebben namelijk geen geld voor het vervoer van hun kinderen naar school. Door ook dit te faciliteren kan een nog groter aantal kinderen naar school.

Bron: Terre des Hommes

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: