3FM Serious Request 2018: De Lifeline! - Humanity House
12 december 2018

3FM Serious Request 2018: De Lifeline!

In de week voor kerst is ook dit jaar 3FM Serious Request. Maar dan nét even anders! Geen Glazen Huis, maar 3 dj-teams die het land doorlopen om geld in te zamelen voor het Rode Kruis.

Het Rode Kruis

Tijdens 3FM Serious Request 2018 sluiten de dj’s zich niet meer op in het Glazen Huis, maar trekken ze het land in. Drie dj-teams (Sander Hoogendoorn & Eva Koreman, Rob Janssen & Jorien Renkema, Mark van der Molen & Rámon Verkoeijen) trekken onder de noemer ‘Lifeline’ vanaf drie verschillende locaties een week lang te voet van actie naar actie. Op kerstavond komen ze na een barre tocht aan bij de eindbestemming TivoliVredenburg in Utrecht: de stad waar 3FM Serious Request in 2004 begon.

Actievoerder centraal

De mensen die in actie komen staan centraal bij deze nieuwe Serious Request. “Of dit nu een gamemarathon in de kantine van de plaatselijke voetbalvereniging of een rooftopparty op je eigen dakterras midden in de winter is: alles dat geld oplevert voor het Rode Kruis is geoorloofd”, aldus NPO 3FM.  Hier kun je checken welke routes de dj-teams lopen en hoe je je actie aan kunt melden!

Drie doelen

Voorheen kwam je in actie voor een stille ramp ergens in de wereld. Dit jaar kun je kiezen uit drie verschillende thema’s: bescherming tegen natuurgeweld, noodhulp bij oorlogen en conflicten of reanimatie in Nederland. Je mag natuurlijk ook geld doneren of inzamelen voor alle drie de doelen!

Bron: Rode Kruis, NPO 3FM

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: