3FM Serious Request 2019: The Lifeline - Humanity House
20 december 2019

3FM Serious Request 2019: The Lifeline

Drie dj-teams van 3FM lopen dit jaar door heel Nederland voor Serious Request. Het doel? Samen met het Rode Kruis geld ophalen voor slachtoffers van mensenhandel. Loop jij ook mee?

Het Rode Kruis

3FM loopt dit jaar met Serious Request: The Lifeline van Goes naar Groningen om aandacht te vragen voor slachtoffers van mensenhandel. 

Mensenhandel is een vorm van uitbuiting, die gepaard gaat met bedreiging, geweld, afpersing, misleiding en machtsmisbruik. De drie bekendste vormen van mensenhandel zijn seksuele uitbuiting, arbeidsuitbuiting en criminele uitbuiting.

Jaarlijks zijn er meer dan 25 miljoen mensen slachtoffer van mensenhandel. Een kwart hiervan is minderjarig. Jonge mensen lopen sneller risico, net als mensen die op de vlucht zijn.

Ook in Nederland komt mensenhandel voor. De meest bekende vorm hiervan is uitbuiting in de seksindustrie, met name door loverboys. Maar ook gedwongen arbeid en criminaliteit vindt plaats in Nederland

Het verhaal van Shalini

Shalini werd op haar vijftiende verliefd op een jongen van twintig jaar. Hij hielp, nadat zij uit huis was gezet, haar leven weer op de rails te krijgen. Maar na een tijd bleek dat haar vriend een mensenhandelaar was, die haar dwong te werken in seksclubs. Hoor hier haar verhaal:

Serious Request: The Lifeline 2019

Van 18 tot en met 24 december trekken er drie teams met 3FM-dj’s te voet door Nederland. De dj’s maken 24 uur per dag live radio en bezoeken acties die luisteraars organiseren. Samen leggen de dj’s bijna 500 kilometer af.

De route wordt afgelegd als estafette en de dj’s wisselen elkaar af bij zogenaamde chequepoints: feestelijke evenementen waar actievoerders en bezoekers naartoe kunnen komen om hun inzameling aan de actie te doneren en waar optredens en activiteiten worden georganiseerd.

Wil je ook in actie komen voor slachtoffers van mensenhandel? Je kunt dit jaar zelf meelopen met The Lifeline, een actie opstarten en natuurlijk ook langs komen bij de Checkpoints. 

Bron: Rode Kruis, 3FM

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: