50 jaar Amnesty Nederland - Humanity House
20 april 2018

50 jaar Amnesty Nederland

In 2018 bestaat Amnesty Nederland 50 jaar. Op 21 april blikken ze tijdens het jubileumevenement RE:ACT terug op vijftig jaar mensenrechtenwerk.

Amnesty International

Dit jaar bestaat Amnesty Nederland 50 jaar. Om dit te vieren organiseert de organisatie op 21 april het jubileumevenement RE:ACT in Amsterdam. Met theater, kunst, muziek, film en debat blikt Amnesty Nederland terug op vijftig jaar mensenrechtenwerk en kijkt ze vooruit op de uitdagingen voor de toekomst.

Bij het jubileum is ook koning Willem Alexander aanwezig. Hij bereidt zich voor op een vol programma met onder andere videoportretten van collectanten, actievoerders en vrijwilligers, een lezing van de gevluchte Egyptische presentator en komiek Bassem Youssef en een optreden van Saman Amini.

Speciaal voor de gelegenheid is ook de expositie Models for Humanity van studenten van de Haagse Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te zien. Hierin geven 49 jonge ontwerpers hun kijk op de toekomst van Mensenrechten.

Benieuwd naar de lezingen en optredens? Op 21 april kun je RE:ACT via een livestream volgen.

50 Jaar Amnesty Nederland

Amnesty International werd in 1961 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijde beweging van meer dan zeven miljoen mensen. De afdeling in Nederland is in 1968 opgericht en een van de zeventig nationale afdelingen van Amnesty International. De leden voeren acties voor het afschaffen van de doodstraf, het opkomen voor de vrijheid van meningsuiting, het beschermen van de rechten van migranten en vluchtelingen en het strijden tegen politiek geweld en vervolging.

Bron: KABK, RVD

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: