Festival 75 jaar VN - Humanity House
EN
Blog
24 oktober 2019

Festival 75 jaar VN

Op 24 oktober 2020 bestaan de Verenigde Naties 75 jaar. Speciaal daarvoor komt er een groot festival in Den Haag met 75 verhalen over solidariteit en samenwerking in verleden, heden en toekomst.

Op 24 oktober 2020 bestaan de Verenigde Naties 75 jaar. Speciaal daarvoor komt er een groot festival in Den Haag, de Internationale Stad van Vrede en Recht, met 75 persoonlijke verhalen over solidariteit en samenwerking in verleden, heden en toekomst.

De verhalen krijgen op uiteenlopende wijze vorm: via een performance of vertelling, een muziekstuk of misschien een gezamenlijk kunstwerk. In de theaterzalen van Den Haag en ook op straat of op bijzondere locaties die zélf een verhaal te vertellen hebben over de rol van de VN en over oorlog, vrede en vrijheid.

De VN-viering vormt het slotstuk van de nationale viering 75 jaar vrijheid. De organisatie ligt in handen van Humanity House, UNICEF Nederland, het Nationaal Comité 4 en 5 mei en Just Peace, met steun van het vfonds, de Gemeente Den Haag, het Ministerie van VWS, Fonds 1818 en de Provincie Zuid-Holland.

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: