Film 'A Gentle Creature' over mensenrechten in Rusland - Humanity House
5 oktober 2017

Film 'A Gentle Creature' over mensenrechten in Rusland

Op 26 oktober komt de film ‘A Gentle Creature’ uit van regisseur Sergei Loznitsa. In deze film wordt de omgang met mensenrechten in Rusland aan de kaak gesteld. Win kaarten!

Op een dag krijgt een vrouw, die alleen aan de rand van een Russisch dorp woont, een pakket teruggestuurd dat ze naar haar man had gestuurd die in de gevangenis zit. Ze besluit naar de afgelegen gevangenis in Siberië te reizen voor opheldering. Wat volgt is een verhaal waar sociaal onrecht aan de orde van de dag is. De gevangenismedewerkers zijn corrupt en de dorpsbewoners die eerst nog zo behulpzaam leken, blijken net zo onbetrouwbaar. Toch zet de vrouw alles op alles om haar man te vinden.

A Gentle Creature is de derde speelfilm van Sergei Loznitsa (Austerlitz, My Joy) en werd in Nederland gecoproduceerd. Het virtuoze drama is geïnspireerd door Fjodor Dostojevski’s gelijknamige verhaal. Dit jaar werd de film in Cannes genomineerd voor een Gouden Palm.

A Gentle Creature Still - Humanity House

Win kaarten

We mogen 2 X 2 kaarten weggeven voor deze film. Wil je hier kans op maken, stuur dan voor woensdag 16 oktober een mailtje naar info@humanityhouse.org ter attentie van Demi van de Worp en geef aan waarom je deze film graag zou willen zien. Winnaars zullen per mail op de hoogte gebracht worden.

De film zal in elk geval te zien zijn in Filmhuis Den Haag, maar houd vooral de Filmladder in de gaten voor de exacte locaties en tijden.

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: