Actiedag voor Sint-Maarten - Humanity House
15 september 2017

Actiedag voor Sint-Maarten

Vandaag is de landelijke actiedag ‘Nederland helpt Sint-Maarten’ van het Rode Kruis. Het doel: zo veel mogelijk geld inzamelen voor de slachtoffers van de orkaan Irma.

Het Rode Kruis

Minister Plasterk gaf vanochtend het officiële startschot voor de landelijke actiedag ‘Nederland helpt Sint-Maarten’ van het Rode Kruis. Het doel is om zo veel mogelijk geld in te zamelen op giro 5125 voor noodhulp aan Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius. Deze eilanden werden vorige week getroffen door de orkaan Irma.

Publieke en commerciële radio- en tv-zenders besteden de hele dag aandacht aan de gevolgen van orkaan Irma. Hiermee willen ze Nederlanders informeren over de situatie op het getroffen eiland en zoveel mogelijk geld inzamelen voor de slachtoffers. ’s Avonds is er een speciale televisie-uitzending (21:30 tot 22:20) waarin Art Rooijakkers verslag doet vanuit het actiecentrum bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Daar treden gedurende de dag meerdere artiesten op en verzamelen bekende YouTubers zich om via sociale media actie te voeren.

Tekst gaat hieronder verder.

Doneer bij een BN'er

Speciaal voor de actie zitten er de hele dag bekende Nederlanders in het belpanel, klaar om jouw donatie te verwerken. Wanneer je belt naar 0800-1130 zou je zo maar een van de volgende mensen aan de lijn kunnen krijgen:
Natasja Froger, Martijn Kolkman, Alberto Stegeman, Kees Driehuis, Irene Moors, Helga van Leur, Jörgen Raymann, Vivienne van den Assem, Lucia Rijker, Jesse Klaver, Emile Roemer, Ruud de Wild, Nicolette van Dam, Rob Geus en Klaas van Kruistum.

Bron: Rode Kruis, NOS

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: