Aftermovie Bios in de Buitenlucht: The Good Postman - Humanity House
7 augustus 2017

Aftermovie Bios in de Buitenlucht: The Good Postman

Donderdag 3 augustus keken we tijdens de eerste Bios in de Buitenlucht van dit jaar naar The Good Postman. Bekijk nu de aftermovie.

De eerste Bios in de Buitenlucht van het seizoen

De kop is eraf: de eerste Bios in de Buitenlucht van dit seizoen is een feit! Donderdagavond zagen we met honderd liefhebbers de film The Good Postman op ons buitenterras. Dit tragikomische portret gaat over de Bulgaarse postbode Ivan, die zich verkiesbaar stelt voor het burgemeesterschap. Terwijl zijn grensdorp langzaamaan leegstroomt en de ouderen achterblijven bedenkt hij een plan. Er passeren vele Syrische vluchtelingen het dorp, dus waarom hen niet een huis en een nieuwe start aanbieden?

De columnist

Columnist van de avond was René Tondo van Stichting Migrascoop, een Haags burgerinitiatief dat statushouders helpt integreren. Voorafgaand aan de film pleitte hij voor vrede hebben met jezelf. Volgens Tondo begint dit met aandacht voor elkaar en zit de waarde niet in materialistische dingen zoals een Smartphone of een MacBook.

Filmagenda

Benieuwd geworden naar Bios in de Buitenlucht? Gedurende deze hele maand vertonen we nog vier andere films op de donderdagavond. Kijk voor meer informatie in onze agenda en bekijk het sfeerverslag van vorige week hieronder!

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: