Bakkie Doen in het Humanity House - Humanity House
18 juni 2018

Bakkie Doen in het Humanity House

20 juni is het Wereldvluchtelingendag. Speciaal voor deze gelegenheid kun je een Bakkie Doen met een (voormalig) vluchteling bij ons in het museumcafé.

VluchtelingenWerk Nederland

Op Wereldvluchtelingendag, woensdag 20 juni, organiseert VluchtelingenWerk Nederland voor de tweede maal Bakkie Doen?. Overal in het land delen vluchtelingen gratis kopjes koffie uit aan voorbijgangers om met hen in gesprek te komen. Ons museumcafé wordt voor 1 dag omgetoverd tot Bakkie Doen Café. Vluchtelingen staan achter de bar en bieden iedereen een (gratis) kopje koffie aan, ook politici komen langs.

Met deze actie streeft VluchtelingenWerk ernaar om tussen vluchtelingen en Nederlanders meer begrip te kweken zodat het voor vluchtelingen makkelijker wordt om zich welkom en veilig te voelen. Dit draagt bij aan een betere integratie van vluchtelingen.

Door met elkaar in gesprek te gaan, ontdek je zoveel nieuwe dingen.

Sahar Hossini (24), die uit Iran vluchtte en nu in Den Haag woont, deelt de 20e koffie uit bij ons in het Humanity House. “Mensen hebben soms echt geen idee wat vluchtelingen allemaal meemaken voor ze aankomen in Nederland”, vertelt Sahar. “Door met elkaar in gesprek te gaan, ontdek je zoveel nieuwe dingen.”

Zachte Ogen – Joost van den Broek

Bezoekers van het Bakkie Doen Café kunnen niet alleen een kopje koffie drinken, de tentoonstelling Zachte Ogen van Joost van den Broek is ook gratis te bezoeken. In 16 beelden, die Van den Broek selecteerde uit zijn indrukwekkende archief, zie je de verhalen van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland.

  • Zachte ogen Joost van den Broek
  • Zachte ogen Joost van den broek

Bovendien kun je voor maar 1 euro onze vaste ervaringsreis doen, waarin je hoort, zie en beleeft hoe het voelt om te moeten vluchten. Dus kom jij ook gezellig een bakkie doen? Het Bakkie Doen Café is op 20 juni geopend van 10.00 tot 16.00. Kijk in onze agenda voor alle informatie.

Bron: indebuurt Den Haag

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: