Bakkie doen? - Humanity House. Museum + Educatie + Platform, Den Haag
29 juni 2017

Bakkie doen?

Niks heerlijkers toch dan even lekker bijkletsen onder het genot van een goeie bak koffie? Doe daarom ook eens een bakkie met een vluchteling!

VluchtelingenWerk Nederland

Gratis boekje

Koffie staat wereldwijd voor gezelligheid en verbindt mensen met elkaar. Daarom is onze partner Vluchtelingenwerk Nederland de actie ‘Bakkie doen?’ gestart. Door mensen met elkaar in gesprek te brengen haal je angsten en zorgen weg en kweek je begrip, zo is het idee. Doe ook mee en bestel het gratis boekje vol verhalen van vluchtelingen over de rol van koffie in hun leven. Plus recepten voor Ethiopische, Arabische en Tamil-koffie en allerlei lekkers voor bij je bakkie leut. Genieten maar!

Koffie staat wereldwijd voor gezelligheid en verbindt mensen met elkaar

Impressie Wereldvluchtelingendag

‘Bakkie doen?’ werd gelanceerd op Wereldvluchtelingendag (20 juni). In zeven steden gingen (ex-)vluchtelingen de straat op met een koffietank op hun rug. Ze boden voorbijgangers een lekker kopje koffie aan in ruil voor een gesprek. Zo raakte in Den Haag een groep mbo-scholieren en hun docente aan de praat met de koffieschenkers. “Het spontane gesprek heeft veel indruk gemaakt op mijn studenten en hun kijk op dingen veranderd. De verbinding die tot stand kwam, het ‘wij-samen’ gevoel in plaats van ‘wij tegen zij’, is zo belangrijk voor de toekomst van deze jongeren.” Ook Mo Hersi, afkomstig uit Ethiopië, bood voorbijgangers en politici een kop koffie aan. Hoe reageerden Stef Blok, Lodewijk Asscher, Emile Roemer en anderen? Bekijk het hieronder!

Bron: Vluchtelingenwerk Nederland

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: