Vier de vrijheid! - Humanity House
20 april 2018

Vier de vrijheid!

Op vijf mei vieren we op 14 bevrijdingsfestivals verspreid over Nederland de bevrijding en de vrijheid. Doe jij mee?

Amnesty International Stichting Vluchteling Het Rode Kruis vfonds

5 minuten stilte om 5 voor 5

Op 5 mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven. Dat doen we op deze dag omdat er 73 jaar geleden een eind kwam aan de Tweede Wereldoorlog in ons land. Op verschillende bevrijdingsfestivals kun je genieten van de muziek van onder andere Ronnie Flex, Fedde Le Grand en MYBABY, de Ambassadeurs van de Vrijheid 2018.

Om 5 minuten voor 5 staan we met bijna 1 miljoen Bevrijdingsfestivalbezoekers 5 minuten stil bij onze vrijheid. Bij het idee dat we in vrijheid een feest kunnen vieren en dat we dat in het hele land, tegelijk, aan het doen zijn. Maar ook bij de onvrijheid van anderen op de wereld.

Humanity House op Plein van de Vrijheid

Op elk Bevrijdingsfestival is ook een Plein van de Vrijheid, waar je mensen ontmoet die zich inzetten voor de vrijheid van ons en die van anderen. Zo ontmoet je er het Rode Kruis, Amnesty International en Stichting Vluchteling. Ook het Humanity House is van de partij op het Plein van de Vrijheid op het Bevrijdingsfestival in Den Haag. Kom langs en test jouw kennis over vrede, conflict en vluchtelingen bij ons speciale check-check-dubbel-checkpoint!

Update 11 mei: bekijk alle foto’s op Facebook.

  • Humanity House - Bevrijdingsfestival Den Haag 2018
  • Humanity House - Bevrijdingsfestival Den Haag 2018
  • Humanity House - Bevrijdingsfestival Den Haag 2018

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: