Cocktail - Humanity House
13 februari 2017

Cocktail

De organisatie Cocktail werkt voor LGBTQ+ vluchtelingen die in Nederland asiel aanvragen. Ze organiseren buddy projecten door heel het land, doe jij mee?

Cocktail is een organisatie gelinkt aan het COC Nederland. Cocktail werkt hard om de levens van LGBTQ+ vluchtelingen verbeteren. Dit doen ze door het organiseren van Buddy-projecten maar ook door online informatie te verspreiden over gezondheidskwesties en homo-rechten in Nederland. Daarnaast organiseren ze online verschillende platformen waar LGBTQ+ vluchtelingen ideeën kunnen uitwisselen en vriendschappen kunnen opbouwen. 

Rainbow Refugees NL

‘Rainbow Refugees NL’ is een app voor LGBTQ+ vluchtelingen die in Nederland asiel aanvragen. De app is gemaakt door het Nederlandse ministerie van Cultuur, Onderwijs en Wetenschap en geeft de gebruiker uitleg over de juridische positie van LGBT+ asielzoekers in Nederland. Daarnaast verteld de app waar je hulp en begeleiding kan vinden, zowel voor gezondheids- als veiligheidskwesties. Ook verwijst de app je naar verschillende organisaties die vluchtelingen bij kunnen staan in hun Asiel procedure. Het gebruik van de app is geheel anoniem, er wordt niet om persoonlijke informatie gevraagd, en hij is in verschillende talen beschikbaar.

Je kan de app hier downloaden:

App Store

Buddy Projects

Er zijn verschillende buddy projecten georganiseerd door heel Nederland speciaal voor LGBTQ+ vluchtelingen. Op de Cocktail website kan je vinden waar er een buddy project in jouw buurt wordt georganiseerd. Neem contact op met het specifieke buddy project om je aan te melden als je een buddy wilt of als je graag als buddy mee zou willen helpen.

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: