Lied Coldplay over problematiek vluchtelingen - Humanity House
10 juli 2017

Lied Coldplay over problematiek vluchtelingen

Met A L I E N S richt Coldplay zich op de huidige vluchtelingenproblematiek. De tekst en videoclip laten dit op originele metaforische wijze zien. Alle opbrengsten gaan naar een goed doel.

Alien versus vluchteling

Op 6 juli verscheen het nieuwe Coldplay-nummer ‘A L I E N S’. De single is afkomstig van de nieuwe EP ‘Kaleidoscope’ die op 14 juli verschijnt. Het lied gaat over de huidige vluchtelingenproblematiek. In de bijbehorende videoclip vluchten vier aliens naar onze planeet. De link met de huidige problematiek is uiteraard snel gelegd.

Alle opbrengsten gaan uiteindelijk naar Migrant Offshore Aid Station (MOAS). Deze organisatie zet missies op om migranten en vluchtelingen te redden langs de gevaarlijkste maritieme vluchtroutes.

A L I E N S werd mede geschreven en geproduceerd door Brian Eno die onder andere met David Bowie, Roxy Music en Talking Heads werkte. Eno kreeg daarbij de hulp van Markus Dravs. Hij werkte onder andere met Arcade Fire, Björk, Mumford & Sons. De bijbehorende geanimeerde video werd gemaakt door Ben Jones. In de clip slaan vier buitenaardse wezentjes op de vlucht van een onbekende planeet en komen via een lange reis door het universum uiteindelijk op de aarde terecht.

De EP Kaleidoscope waar het nummer op staat, verschijnt op 14 juli en het album is in fysieke vorm te koop vanaf 4 augustus.

Bron: OOR.

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: