Culturele ontdekkingsreis tijdens Crossing Border festival - Humanity House
13 oktober 2017

Culturele ontdekkingsreis tijdens Crossing Border festival

Van 2-4 november vindt de 25ste editie plaats van het internationale muziek-en-literatuurfestival Crossing Border. Ook het Humanity House is festivallocatie en heeft een gevarieerd programma.

Crossing Border zoekt de grenzen op van muziek en literatuur. De afgelopen jaren is het festival uitgegroeid tot een van de meest progressieve internationale festivals op dit gebied in Europa. Elk jaar, al sinds 1993, treden meer dan 100 artiesten op in het centrum van Den Haag; van gerenommeerde namen tot veelbelovende nieuwkomers. Het Humanity House is dit jaar ook een festivallocatie.

Belle Idée

Vrijdagavond staat het Humanity House in het teken van Franstalige literatuur. Crossing Border heeft een lange traditie van Franstalige schrijvers. Niet alleen auteurs uit Frankrijk zelf maar ook uit de francofone wereld buiten Europa en zij die tussen twee culturen pendelen kwamen eerder naar het festival. Een belangrijk deel van de wereldliteratuur wordt immers in het Frans geschreven.

Luister tijdens deze avond bijvoorbeeld naar Sorj Chalandon. Dertig jaar lang werkte deze in Tunesië geboren Fransman als (oorlogs)journalist voor het Franse dagblad Libération. Hij maakte onlusten en oorlogen mee in Libanon, Iran, Irak, Somalië en Afghanistan.

Sorj Chalandon - Humanity House

Ook de Marokkaanse Abdellah Taïa is aanwezig deze avond. Hij was de eerste Arabische schrijver die uitkwam voor zijn homoseksualiteit en groeide uit tot een icoon in de Arabische wereld: een baken van hoop in een samenleving waarin homoseksualiteit illegaal is.

Abdellah Taïa - Humanity House

Op zaterdag worden onder andere Rodrigo Blanco Calderón (Venezuela) en Luis Felipe Fabre (Mexico) geïnterviewd. Beiden zijn erg kritisch op het regime in hun vaderland en laten dat in hun boeken dan ook duidelijk merken. Kijk voor de volledige programmering en voor tickets op de website van Crossing Border.

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: