Arabisch dansen: Dabke Night in Paard - Humanity House
13 december 2017

Arabisch dansen: Dabke Night in Paard

Op 13 januari is in poppodium Paard een Syrische dansavond genaamd Dabke Night. Wij geven 2 keer 2 toegangskaarten weg!

Op zaterdag 13 januari leer je in het poppodium Paard (onze buren) de Dabke. Letterlijk betekent Dabke ‘stampen’ in het Arabisch. Maar het is ook de benaming van een bijzondere dans; Dabke combineert namelijk cirkeldansen en line dancing. Je komt het op grote schaal tegen tijdens bruiloften, festivals en andere belangrijke gelegenheden in onder andere Palestina, Libanon, Jordanië en Saudi Arabië.

De dansavond wordt georganiseerd door Dreaming of Syria. Deze organisatie richt zich op het laten zien van de tradities, muziek, verhalen en geschiedenis van onze nieuwe buren uit Syrië. Na eerdere succesvolle avonden in Utrecht, Amsterdam, Leiden, Amersfoort en Eindhoven is het nu tijd om Den Haag aan te steken met het Dabke virus. Tijdens deze avond zwepen professionele dansers het publiek op, maar krijg je zelf ook de kans om deze traditionele dans te leren.

Winactie & kortingskaarten

Wij geven 2 keer 2 gratis kaarten weg voor deze dansavond. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is mailen naar info@humanityhouse.org (t.a.v. Demi van de Worp) met als onderwerp ‘Winactie Dabke Night’. Meedoen kan tot en met donderdag 21 december. Winnaars krijgen achteraf bericht.

Naast de winactie hebben we ook 40 kortingsbonnen. Met de kortingscode DABKE_HUMANITY (mét hoofdletters) kan je met 5 euro korting naar deze avond. Koop een ticket op de site van het Paard. Daar wordt de melding “Wil je een kortingscode invoeren? Klik hier” weergegeven. Voer daar de bovenstaande kortingscode in en er verschijnt een extra kaartsoort van €7,50 (inclusief servicefee). Per persoon zijn 4 kortingstickets aan te schaffen. Zolang de voorraad strekt.

Programma
Heel de avond kun je genieten van de lekkerste huisgemaakte Arabische gerechten zoals Tabouleh, Humous, Kibbeh en zoetigheid om van te blijven eten. Daarnaast is er een Dabke workshop en muziek van de Syrisch-Nederlandse band Gharib en DJ Matrub. Kijk voor het volledige programma op de website van poppodium Paard of op het Facebook evenement.

Dabke Night - Humanity House

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: