Vier de vrijheid! - Humanity House
10 april 2019

Vier de vrijheid!

Op 5 mei vieren we de vrijheid in Nederland. Dit doen we door te genieten op een van de 14 bevrijdingsfestivals verspreid over het hele land. Vier jij de vrijheid mee?

Stichting Vluchteling Amnesty International vfonds Het Rode Kruis

Op 5 mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven. Dat doen we op deze dag omdat er 74 jaar geleden een eind kwam aan de Tweede Wereldoorlog in ons land. Op verschillende bevrijdingsfestivals kun je genieten van de muziek van onder andere Sam Feldt, Kraantje Pappie en Maan.

Om 5 minuten voor 5 staan we met bijna 1 miljoen Bevrijdingsfestivalbezoekers 5 minuten stil bij onze vrijheid. Maar ook bij de mensen op de wereld die niet vrij zijn. Want helaas is het leven in vrede en vrijheid niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Op elk festival is er ook een Plein van de Vrijheid, waar je mensen ontmoet die zich inzetten voor onze vrijheid en die van anderen. Zo ontmoet je medewerkers van het Rode Kruis, Amnesty International en Stichting Vluchteling.

Plein van de Vrijheid

Het Rode Kruis staat op het Plein van de Vrijheid met de ‘Break the silence disco’. In deze stille disco delen gevluchte jongeren die nu in Nederland wonen hun favoriete muziek en hun persoonlijke verhaal.

Stichting Vluchteling neemt deel met een Virtual Reality Experience. Neem een kijkje in een vluchtelingenkamp door middel van een VR-bril. Je staat ineens middenin een kamp in Congo, waar mensen dicht op elkaar wonen in zelfgebouwde hutjes en water moeten drinken uit vervuilde beekjes. Je kunt luisteren naar de verhalen die de bewoners van het kamp te vertellen hebben.

Vrijheidsweken

In Den Haag kun je de vrijheid vieren op het Malieveld. Maar dat is niet alles. Van vrijdag 12 april tot en met vrijdag 10 mei staat de stad bol van activiteiten over vrijheid, vrede en democratie tijdens de Haagse Vrijheidsweken.┬áZo kun je bij ons de documentaire ‘Stad van Twee lentes‘ bekijken, waarin je meeleeft met de keuzes van een Irakese familie die terug wil keren naar hun huis in het verwoeste Mosoel.

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: