‘Floortje terug naar Syrië’ wint Rockie Award - Humanity House
13 juni 2017

‘Floortje terug naar Syrië’ wint Rockie Award

Het kan niet op voor Floortje Dessing! Gisteravond won ze op het Banff World Media Festival een Rockie Award voor haar tweedelige documentaire ‘Floortje terug naar Syrië’.

Prestigieuze prijs

Het Banff World Media Festival in Canada is een van de meest vooraanstaande tv-evenementen ter wereld. Floortje zelf had dan ook totaal niet verwacht dat ze in de prijzen zou vallen. “De concurrentie was moordend”, vertelde ze in een interview bij Ekdom in de ochtend. Zo moest ze het in de categorie ‘Social & Investigative’ opnemen tegen documentaires van onder andere Al Jazeera en de BBC.

Floortje was aan het kamperen in Canada en nam onder andere een kijkje bij een bijzonder vluchtelingenproject. Ze ruilde haar wandelschoenen wel even in voor hoge hakken, maar haalde haar prijs verder in campingoutfit op.

Bijzonder dat we internationaal dit verhaal kunnen laten zien.

Bloed, zweet & tranen

Floortje reisde in 2008 door Syrië, waar toen nog geen oorlog was, en ging vorig jaar terug om te kijken hoe het toen was. Deze serie is met bloed, zweet & tranen gemaakt, zegt ze op haar Twitteraccount. “Zo bijzonder dat we internationaal dit verhaal kunnen laten zien.”

‘Floortje terug naar Syrië’ nog niet gezien? Beide afleveringen zijn terug te kijken op de site van de NPO.

Bron: NOS

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: