Fototentoonstelling Framing the Transition - Humanity House Den Haag
29 mei 2017

Fototentoonstelling Framing the Transition

Nieuw in het Humanity House: het werk van 12 Birmese fotografen. Zij laten zien hoe hun land tijdens de overgang van dictatuur naar democratie worstelt met mensenrechten-vraagstukken.

Krachtig en intiem

Framing the Transition is het resultaat van een workshop die werd begeleid door filmmaker Petr Lom en fotograaf Dana Lixenberg. De deelnemende fotografen bieden je een krachtige en intieme kijk op onderwerpen als migrantenarbeid, armoede, drugsgebruik, gebrek aan educatie, milieuvervuiling, etnische conflicten en LHBT-rechten. Allemaal vraagstukken waar Myanmar met zijn pasverworven vrijheid nog een antwoord op zoekt.

De tentoonstelling is in het Humanity House te zien van 30 mei tot en met 18 juni. Op deze pagina vind je meer informatie over de tentoonstelling.

Burma Storybook: de film

De foto-expositie is gelieerd aan het project Burma Storybook van het Nederlandse echtpaar Corinne van Egeraat en Petr Lom. De afgelopen jaren portretteerden zij dichters in Myanmar, een land waarin poëzie een belangrijke rol speelt en veel vooraanstaande dichters dissidenten waren. Dat resulteerde in de documentaire Burma Storybook die op het afgelopen International Film Festival in Rotterdam in première is gegaan. Heb je hem gemist? Bekijk hem dan op 30 mei om 22.55 uur op NPO 2. Een lange director’s cut versie is op 2 juni te zien op het Poetry International Festival Rotterdam.

Burma Storybook: het fotoboek

De makers willen de dichters uit Myanmar meer bekendheid geven. Daarom zijn ze een crowdfundingactie gestart om een boek vol poëzie van hedendaagse dichters, gelardeerd met foto’s van Dana Lixenberg, te kunnen drukken. Er is voldoende geld opgehaald, dus op 1 juni verschijnt het boek in beperkte oplage.

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: