Gastblog: De reis van een vluchteling dichtbij - Humanity House
17 augustus 2020

Gastblog: De reis van een vluchteling dichtbij

Sonya Rashid en Sharissha Indraj hebben zich de afgelopen tijd als jongerenambassadeurs voor Humanity House ingezet. Zij schreven een blog over hun indrukken en ervaringen.

Humanity House heeft op verschillende vlakken onze ogen geopend. Ten eerste, het is niet altijd vanzelfsprekend om in een land te wonen waar rust en vrede de standaard is. Ten tweede, het is ook niet altijd vanzelfsprekend om in een land te wonen met de zekerheid dat je er altijd welkom bent. Wij zijn Sonya Rashid en Sharissha Indraj en wij zijn jongerenambassadeurs geweest van het Humanity House.

Wat ons het meest bij is gebleven is de eerste keer dat we de ervaringsreis in het Humanity House hebben gedaan. Je ervaart hoe het is om te moeten vluchten uit je eigen stad en de horror die dat met zich meedraagt. Daarnaast heb ik, Sharissha, een dagje meegelopen met vluchtelingen die naar Nederland zijn gekomen. Ze vertelden toen over welke speciale plekken in Den Haag hen deden denken aan hun eigen land of stad. Het is lastig om je voor te stellen dat je alles van scratch zou moeten opbouwen in een ander land, zonder dat je weet wat de toekomst voor je op de planning heeft staan.

"Het meest waardevolle voor mij was de samenwerking. Je kunt dingen alleen doen, maar samenwerken is altijd beter en leuker." - Sonya

Natuurlijk hebben we ook verschillende competenties en vaardigheden meegenomen uit onze ervaringen. Zo hebben we het social media-account van het Humanity House overgenomen om een interactieve tentoonstelling van Amnesty International te promoten. We hebben ook deelgenomen aan een evaluatie over het Instagram-account van Humanity House, met als doel om hun profiel aantrekkelijker te maken voor jongeren. Als jongerenambassadeurs hebben we ook meegedacht over de educatieprogramma’s en wat wij denken dat jongeren interessant zouden vinden. Daardoor hebben we veel geleerd over ons jongeren als doelgroep.

Al met al, het was een leerzame en interessante ervaring die we nog vele jaren met ons mee zullen dragen. We hebben het ontzettend naar ons zin gehad!

Vind je het ook interessant om jongerenambassadeur te worden? Neem een kijkje op Jongeren Ambassadeurs.

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: