Hervestiging van vluchtelingen: Komt Europa tot afspraken? - Humanity House
6 december 2017

Hervestiging van vluchtelingen: Komt Europa tot afspraken?

Op 30 november spraken we over het Europese vluchtelingenbeleid en overhandigden we de petitie ‘Together for Refugees; Home Safe Home’ aan Europees Parlementariër Kati Piri.

VluchtelingenWerk Nederland

Op donderdag 30 november spraken we met Nederlandse politici en vluchtelingenorganisaties over de wereld van de Europese politiek met betrekking tot het Europese vluchtelingenbeleid.

Europa heeft tot nu toe geen bindende afspraken over de hervestiging van vluchtelingen. Maar daar kan binnenkort verandering in komen. De Europese Raad stemt namelijk binnenkort over het European Resettlement Framework. Wanneer dit wetsvoorstel er door heen komt, is er een gemeenschappelijk Europees hervestigingsbeleid waaraan alle lidstaten zich moeten houden.

Samen met Nederlandse politici en vluchtelingenorganisaties doken we in de wereld van de Europese politiek met betrekking tot het Europese vluchtelingenbeleid. Komt het voorstel door de Raad heen? En welke gevolgen zal dit hebben voor de komst van vluchtelingen naar Europa en Nederland? Luister het hele programma hieronder terug.

17.269 handtekeningen

Tijdens dit programma overhandigde VluchtelingenWerk de petitie ‘Together for Refugees: Home safe Home’ aan Europarlementariër Kati Piri. Met deze petitie kunnen Nederlanders hun steun uitspreken. Al ruim 17.000 mensen deden dit. Op de gevel van ons pand was een indrukwekkende lichtprojectie met de namen van de ondertekenaars te zien. De petitie kan nog steeds getekend worden.

De campagne voert VluchtelingenWerk samen met Ben & Jerry’s. De organisaties willen Europa hiermee bewegen om tot een menselijk en gezamenlijk hervestigingsbeleid te komen, zodat kwetsbare vluchtelingen een veilig thuis krijgen. Binnenkort starten hier de onderhandelingen dus over in Europa, wanneer er gestemd wordt over het European Resettlement Framework.

Together For Refugees - Humanity House

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: