Human Rights Weekend 2018 - Humanity House
12 januari 2018

Human Rights Weekend 2018

Human Rights Watch presenteert van 2 t/m 4 februari de zesde editie van het Human Rights Weekend in De Balie. Een weekend gevuld met films, masterclasses en discussies.

vfonds PAX

Dit jaar vindt alweer de zesde editie van het Human Rights Weekend plaats in De Balie in Amsterdam. Van 2 tot en met 4 februari ontdek je jouw rol in de vele verschillende mondiale mensenrechtenkwesties. Het thema van dit jaar is namelijk ‘Where Do I Stand?’.

De editie van dit jaar vraagt dus om reflectie. “Wat is jouw mening over belangrijke mensenrechtenkwesties van deze tijd? Hoe ben jij indirect betrokken bij mensenrechtenschendingen elders in de wereld? Wat zou jouw rol kunnen zijn bij het verdedigen van de mensenrechten?” Tijd om op deze vragen een antwoord te vinden, aldus de organisatoren.

Multidisciplinair programma

Het is een goed gevuld weekend met mensenrechtenfilms en discussies en fotografie. Er komen landen aan bod van over de hele wereld: van Rusland tot Myanmar en van Mexico tot Liberia. Ontmoet filmregisseurs, onderzoekers van Human Rights Watch, activisten, parlementsleden, journalisten en vele anderen. Kom er op deze manier achter wat jouw positie is ten opzichte van beperkingen op de vrijheid van meningsuiting, tekortkomingen bij de regionale opvang van vluchtelingen of belemmeringen van het homohuwelijk.

Masterclass: Rohingya-crisis

Eén van de vele onderdelen is een masterclass over de Rohingya-crisis in Myanmar. Human Rights Watch laat op deze middag zien hoe ze aan de hand van fotografie, satellietbeelden, interviews en verklaringen een verhaal creëren dat een verandering teweeg kan brengen op het hoogste niveau.

Het Human Rights Weekend wordt georganiseerd door Human Rights Watch, De Balie en verschillende partners, waaronder De Groene Amsterdammer, VICE, World Press Photo en OUTtv. Het weekend wordt mede mogelijk gemaakt door vfonds, PAX en Institute for War and Peace Reporting. Kijk voor het hele programma op de website van De Balie.

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: