Humanity House podcasts op Nacht van de Vluchteling 2017
30 mei 2017

Humanity House podcasts op Nacht van de Vluchteling

Het Humanity House is dit jaar tijdens de Nacht van de Vluchteling dichter bij de lopers dan ooit. Door indrukwekkende podcasts wordt het lopen van de route extra bijzonder.

Stichting Vluchteling

Het Humanity House is dit jaar wederom aanwezig bij de Nacht van de Vluchteling. En dit keer dichter bij de lopers dan ooit. Speciaal voor deze editie hebben we namelijk podcasts ontwikkeld. 

Op alle routes van de Nacht van de Vluchteling (Rotterdam-Den Haag, Amsterdam-Amsterdam en Nijmegen-Arnhem) staan acht borden met QR-codes. Door deze codes te scannen, hoor je de persoonlijke vluchtverhalen van een aantal mensen die je ook in ons museum ontmoet.

Zo kun je luisteren naar Aiham, die geboren is in Syrië, maar staatloos is: hij heeft geen nationaliteit, paspoort of thuisland. En naar Bruce, die als kindsoldaat de oorlog in Liberia meemaakte.

De verhalen zijn soms confronterend, soms spannend en soms opbeurend. Wat ze allemaal verbindt, is dat het waargebeurde verhalen zijn van mensen die ooit huis en haard hebben moeten verlaten als gevolg van oorlog of geweld. De podcasts zorgen ervoor dat het meedoen aan de Nacht van de Vluchteling extra bijzonder wordt.

Loop jij ook mee? Aanmelden kan nog steeds. Op een andere manier bijdragen kan ook; namelijk door een loper of team te sponsoren.

Nacht van de Vluchteling is een jaarlijks terugkerend initiatief van Stichting Vluchteling. Vanaf 00:00 uur lopen duizenden mensen, verspreid over verschillende routes door Nederland, 40 kilometer om geld in te zamelen voor noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden in de regio en voor mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking.

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: