Humanity House X MBO: Kennismaking met Laura van de Beek - Humanity House
18 juni 2020

Humanity House X MBO: Kennismaking met Laura van de Beek

Laura van de Beek is een van de deelnemers van het project Humanity House X MBO. Naast student bedrijfsadministratie is ze ook actief in de politiek.

Laura van de Beek  is een van de leden van de researchgroep van het project Humanity House X MBO. Laura studeert bedrijfsadministratie en is tegelijkertijd actief in de politiek in haar gemeente. Ze houdt zich hier bezig met onderwerpen als onderwijs, kunst, cultuur en welzijn. Samen met vier andere mbo-studenten deed ze onderzoek naar de programma’s van Humanity House. In deze blog leer je haar beter kennen en vertelt ze waarom ze besloot mee te doen aan het project. 

‘Ik werd gebeld door een vriend van mij van de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs, en hij zei dat het project Humanity House X MBO bij mij en mijn ideologie zou passen. Toen ik werd gevraagd kende ik Humanity House nog niet. Ik ben me toen gaan inlezen over de organisatie Humanity House en besloot dat ik wilde meewerken aan dit project. Ik vond het echt een hele toffe organisatie om over te lezen en ik denk dat wat Humanity House allemaal doet echt goed is!’

‘Omdat ik politiek actief ben krijg ik vaak de kans om mensen te ontmoeten en hun verhalen te horen. Door deze kansen heb ik een enorme drive om iets te doen voor en met mensen. Ik word gelukkig van ieder tiende procent wat ik kan bijdragen aan onze samenleving. Dat klinkt misschien idealistisch, maar dat is wel hoe ik er naar kijk.’

Ik word gelukkig van ieder tiende procent dat ik kan bijdragen aan onze samenleving. Dat klinkt misschien idealistisch, maar dat is wel hoe ik er naar kijk

‘Met dit project hoop ik heel erg dat ik die drive kan inzetten en dat ik weer nieuwe mensen en hun verhalen leer kennen. Ik zou het zeker aanraden om als mbo-student aan dit project mee te doen. Ieder mens heeft zijn eigen verhaal en elk verhaal brengt weer andere inzichten met zich mee. Dat maakt ons als mensen uniek. Bij Humanity House krijg je de kans om te leren over deze unieke verhalen en mensen.’

Vind je het interessant om op de hoogte te worden gehouden van dit traject? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates over Humanity House X MBO. Op onze website vind je meer informatie over de doelstellingen van het project.

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: