In beeld: De Rechten van de Mens - Humanity House
10 december 2019

In beeld: De Rechten van de Mens

Wat betekenen mensenrechten voor jou? Leerlingen van Haagse middelbare scholen zochten op 10 december een antwoord op deze vraag.

Wat betekenen mensenrechten voor jou? En hoe kun je in jouw eigen omgeving mensenrechten in beeld brengen? Veertig leerlingen van Haagse middelbare scholen gingen op 10 december met deze vragen aan de slag. In het kader van de Internationale Mensenrechten Dag volgden zij de workshop ‘Mensenrechten in beeld’ in het Humanity House.

De scholieren bezochten eerst de tentoonstelling Visual Human Rights van fotograaf Hoessein Alkisaei in het Humanity House. Ook volgden ze een les over mensenrechten en een les over fotografie. Hierna kozen zij één artikel uit de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) en gingen vervolgens in groepjes in de Haagse binnenstad op pad om foto’s te maken die dit artikel illustreren. De leerlingen bezochten hierbij verschillende organisaties die zich bezighouden met mensenrechten, zoals de Kinder- en Jongerenrechtswinkel, Justice & Peace en Cordaid.

Aan het eind van de dag selecteerden de leerlingen, samen met fotograaf Hoessein Alkisaei en medewerkers van het Asser Instituut en Humanity House, een aantal foto’s die de artikelen uit de UVRM het beste verbeelden. De geselecteerde foto’s worden tentoongesteld in het Asser Instituut en geplaatst op de websites van de deelnemende organisaties.

  • In beeld: De Rechten van de Mens 5
  • In beeld: De Rechten van de Mens 6
  • In beeld: De Rechten van de Mens 4
  • In beeld: De Rechten van de Mens 7

Deze workshop is een samenwerking van fotograaf Hoessein Alkisaei, het T.M.C. Asser Instituut en Humanity House en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag. De tentoonstelling Visual Human Rights van fotograaf Hoessein Alkisaei is tot 13 januari te bezoeken in het Humanity House.

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: