International Queer and Migrant Film Festival - Humanity House
30 november 2017

International Queer and Migrant Film Festival

Het International Queer and Migrant Film Festival zoomt van 6 t/m 13 december in op seksuele diversiteit en migratie. In het Humanity House kun je de film ABU bekijken.

Kun je gay en moslim zijn? En wat betekent het om vanwege je geaardheid of genderidentiteit je land te moeten ontvluchten? Het International Queer and Migrant Film Festival, dat plaats vindt van 6 t/m 13 december, zoomt in op dat soort vragen. Acht dagen lang zijn er films, exposities, workshops en discussies rond seksuele diversiteit in migrantengemeenschappen.

Het festival besteedt veel aandacht aan verhalen van mensen die vanwege hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit zijn gevlucht. Naast films uit hun land van herkomst, belicht het festival vluchtverhalen door middel van debat, ontmoeting, masterclasses en podcast-presentaties.

Het brandpunt van het festival is in De Balie in Amsterdam. Woon je in Utrecht, Rotterdam, Den Haag of Haarlem? Ook daar kun je programma-onderdelen bezoeken.

Zo kun je in het Humanity House op 8 december de film ABU zien. In dit intieme filmportret deelt filmmaker Arshad Khan, met behulp van beelden uit familiearchieven en animaties, zijn persoonlijke relaas over migratie van Pakistan naar Canada, over zelfontdekking en  familiale verzoening. Arshad is aanwezig voor een gesprek na afloop van de filmvertoning.

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: