Joss Stone stuurt instrumenten naar vluchtelingenkampen - Humanity House
7 maart 2018

Joss Stone stuurt instrumenten naar vluchtelingenkampen

Zangeres Joss Stone verzamelde een paar honderd muziekinstrumenten voor verschillende vluchtelingenkampen in Djibouti.

Begin 2017 bezocht Joss Stone het Ali Adeh vluchtelingenkamp in Djibouti, een relatief klein land in de Hoorn van Afrika. In dit kamp verblijven duizenden mensen uit onder andere Ethiopië, Somalië, Eritrea en Jemen. De zangeres uit Engeland was hier omdat ze in zoveel mogelijk landen ter wereld wil optreden. Tijdens deze bijzondere wereldtour probeert ze ook lokale goede doelen te steunen. Zo werd ze in Djibouti gevraagd om muziekinstrumenten in te zamelen.

Tijdens haar bezoek aan het vluchtelingenkamp kreeg Stone van een bewoner een brief waarin stond waarom muziekinstrumenten zo hard nodig zijn. De man schreef dat ze in het kamp de mogelijkheid moeten hebben om de kinderen te leren niet verder op de vlucht te slaan. Onlangs vertrokken er illegaal meerdere jongeren uit het kamp en sommigen van hen zijn vervolgens verdronken in de Libische zee.

Geen loze beloftes

Joss Stone voegde direct de daad bij het woord. Begin vorig jaar is de inzamelingsactie gestart en er zijn nu al zo’n 260 instrumenten verzameld en opgestuurd naar twee kampen in Djibouti. Bekijk hieronder de kennismaking in het vluchtelingenkamp.

Dat is een probleem dat we kunnen oplossen!

Markazi refugee camp - Humanity House

Op de bovenstaande foto zie je Jemenitische muzikanten in het Markazi kamp in Djibouti op de ingezamelde muziekinstrumenten spelen.

Bron: Joss Stone, BBC

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: