Luister terug: opening fototentoonstelling Chris de Bode - Ver van Huis - Humanity House
18 juni 2019

Luister terug: opening fototentoonstelling Chris de Bode - Ver van Huis

Vrijdag 7 juni opende Chris de Bode zijn nieuwe tentoonstelling ‘Ver van Huis’ in het Humanity House.

Stichting Vluchteling

Fotograaf Chris de Bode legt al meer dan twintig jaar mensen die huis en haard moesten verlaten wegens honger, oorlog of conflict. Een selectie van zijn foto’s is te zien in de tentoonstelling ‘Ver van Huis’. Tijdens de opening van deze tentoonstelling gingen we met Chris en met Tineke Ceelen (directeur Stichting Vluchteling) in gesprek over de verhalen achter de foto’s van Chris. Daarnaast schreven verschillende woordkunstenaars een spoken word over het thema ver van huis. 

Chris de Bode is documentairefotograaf. Het grootste deel van zijn werk richt zich op humanitaire vraagstukken waarvoor hij de hele wereld afreist. Hij werkt in opdracht van goede doelen, maar ontwikkelt ook eigen projecten. Onlangs is Chris voor Stichting Vluchteling in Noord-Oeganda en Zuid-Soedan geweest. Het werk van Chris de Bode wordt wereldwijd gepubliceerd en geëxposeerd. Hij won prestigieuze prijzen bij World Press Photo, de Zilveren Camera en LensCulture.

  • Kijk terug: opening fototentoonstelling Chris de Bode - Ver van Huis
  • Kijk terug: opening fototentoonstelling Chris de Bode - Ver van Huis 1
  • Kijk terug: opening fototentoonstelling Chris de Bode - Ver van Huis 2

Miljoenen mensen zijn door oorlog, honger of natuurrampen op de vlucht. Chris de Bode fotografeert het leven van mensen die ver van hun eigen huis, maar ook ver bij ons vandaan worden opgevangen. Chris wil die verhalen dichter bij ons brengen, om zo betrokkenheid te creëren: “Mijn foto’s gaan over de veerkracht van mensen. Als je ze als slachtoffer fotografeert, blijven ze dat voor altijd. Terwijl ik wil uitdragen dat het kan veranderen.”

Luister hier naar alle spoken word-columns:

Benieuwd naar meer?

Bekijk hier de spoken word-columns van D. Chesron,  J Benito en Ishmail Kamara

 

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: