Kijk Terug: Refugee Millennial - The Love Edition - Humanity House
23 november 2020

Kijk Terug: Refugee Millennial - The Love Edition

Tijdens de laatste editie van The Refugee Millennial in Humanity House bespraken we een passend en overkoepelend onderwerp: de liefde. Kijk het programma hier terug:

Tijdens de laatste editie van The Refugee Millennial in het Humanity House ging Programmamaker Sahar Shirzad in gesprek met verschillende sprekers over de (culturele) invloed van vorige generaties die wij meenemen in onze perceptie op de liefde.

Als eerste generatie voormalig-vluchteling ga je thuis vaak gesprekken aan of juist uit de weg over seksualiteit, geaardheid, gender of het mogelijk vallen op een persoon met een andere achtergrond dan jij. Wat je van huis uit meekrijgt aan ideeën over de liefde doet veel met jouw eigen perceptie van liefde. Tijdens deze Refugee Millenial hadden we het over de invloeden die we meekrijgen en horen we verhalen over de gesprekken die gevoerd zijn met de vorige generatie: onze ouders en schoonouders. Wat houden deze ongemakkelijke gesprekken in? Hoe vaak remmen we onszelf en onze ouders door deze gesprekken te vermijden? En wat doen deze gesprekken met onze zelfliefde en zelfbeschikking? Zijn wij onbewust ons liefdesleven aan het conditioneren?

  • Kijk Terug: Refugee Millennial - The Love Edition 6
  • Kijk Terug: Refugee Millennial - The Love Edition 7
  • Kijk Terug: Refugee Millennial - The Love Edition 8
  • Kijk Terug: Refugee Millennial - The Love Edition 9
  • Kijk Terug: Refugee Millennial - The Love Edition 10
  • Kijk Terug: Refugee Millennial - The Love Edition 11

Vanja Rukavina

Vanja komt oorspronkelijk uit Bosnië en voltooide in 2011 de Drama School Maastricht. Direct na zijn afstuderen sloot Vanja zich aan bij het prominente theatergezelschap Toneelgroep Amsterdam. Vanja maakte ook deel uit van de marathon The Nation, waar hij de Arlecchinoprijs won voor de indrukwekkendste, mannelijke, ondersteunende acteursrol. Momenteel is hij bezig met het afronden van een tour van zijn zelfgeschreven Theatrale solo-performance Language, wat gaat over de wonderlijke wereld van taal en welke culturele clashes je kan ervaren. Hij vertelde over de invloed van taal op de liefde, hoe zijn liefdesverhaal hem inspireert in zijn werk en wat voor (ongemakkelijke) gesprekken hij in het ouderlijk huis en met zijn huidige partner aan gaat.

Nike Ayinla

Nike Ayinla is  juriste en oprichter en projectontwikkelaar van Orisun Studio. Orisun produceert projecten in de creatieve sector gericht op talent, vakmanschap, zichtbaarheid, creativiteit en ondernemerschap. Zij en haar team hebben in 2018 twee succesvolle projecten geproduceerd: “How to Start a Label” en “Homegrown“. Nike vertelde over wat de relatie van haar ouders en de gesprekken met hen hebben gedaan met haar perceptie over de liefde.

Intermezzo: Midist/Wasim

Tussen de gesprekken door zorgde het duo Midist/Wasim voor een intermezzo. Hun sfeervolle elektronische soundscapes en meeslepende Arabische ritmes brengen veel energie die krachtig doordringt. Zoals ze zelf zeggen: ‘The smooth but compelling arabic rhythms alongside melodics give the sensation of a brutal force of energy, slowly being released while powerfully piercing through. A calling to remind you of your heart’s true longing’.

Mounir & Sahar: 'Wanneer ga je van overleven naar samen leven?'

Normaal is programmamaker Sahar Shirzad degene die de vragen stelt tijdens The Refugee Millennial. Dit keer nam ze zelf plaats in een Q&A met Mounir Samuel over hun relatie, prestatiedruk, het gesprek aangaan met je ouders, maar ook loyaliteit naar je ouders.

Dialoog

Tijdens de dialoog werden vragen uit het publiek beantwoord door de sprekers en gingen we met elkaar in gesprek. Aan het einde van de avond gaf het Hoofd Programmering & Tentoonstellingen Frederiek Biemans nog een mooie bedankspeech voor alle mooie programma’s die in het Humanity House hebben plaatsgevonden.

Wil je de hele Facebook Livestream van het programma terug kijken? Dat kan hier.

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: