Hivos: 'Laat zien dat diversiteit ertoe doet' - Humanity House
15 juli 2020

Hivos: 'Laat zien dat diversiteit ertoe doet'

Door de coronamaatregelen kan Pride Amsterdam dit jaar niet zo groots plaatsvinden als andere jaren. Maar dat maakt het laten zien én vieren van diversiteit niet minder belangrijk.

Hivos

Wereldwijd zien we hoe kwetsbaar de LHBTI-gemeenschap is. Sterker nog, de gevolgen van de coronacrisis zorgen er in veel landen voor dat discriminatie en uitsluiting alleen maar toenemen. In Kenia krijgen LHBTI’s zelfs de schuld van de crisis. Maar ook in Nederland moeten we waakzaam blijven voor homofobie, transfobie en bifobie. Pride is een belangrijk moment in de strijd voor acceptatie, erkenning en gelijke rechten. En om te vieren hoe mooi en waardevol de verschillen tussen mensen zijn. Hivos draagt hier aan bij met hun Pride Plakpakket. 

Pride Plakpakket

Het Pride Plakpakket bestaat uit speciaal ontworpen stickers en faketattoos met een boodschap die blijft plakken: Free to be me! Hiermee kunnen mensen laten zien dat ze trots zijn op wie ze zijn.

Hivos gelooft in moedige mensen en in hun kracht om zélf hun leven vorm te geven. Samen komen we op voor gelijkheid en strijden we tegen machtsmisbruik

Hivos gelooft in een wereld waarin je vrij bent om jezelf te zijn en waarin je mag samenzijn met wie je wil. Maar in zo’n zeventig landen bestaan er wetten die dat tegenhouden. Zo is op veel plekken het homohuwelijk verboden en kunnen trans personen hun identiteit voor de wet niet wijzigen. Soms staat er zelfs de doodstraf op homoseksualiteit.

Daarom werkt Hivos in meer dan 25 landen aan gelijke rechten en aan de vrijheid waarin iedereen zijn of haar identiteit kan uiten. Met de campagne Free to be me steunt Hivos moedige activisten en hun organisaties die vooropgaan in de strijd voor meer acceptatie en zichtbaarheid. Want hoe meer mensen opstaan tegen discriminatie, hoe sterker de positie van LHBTI’s wordt.

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: