Lees hier het magazine van de Alternatieve Veiligheidsraad - Humanity House
12 februari 2019

Lees hier het magazine van de Alternatieve Veiligheidsraad

Op dinsdag 12 februari 2019 is het magazine ALT, een speciale uitgave voor de Alternatieve Veiligheidsraad, gelanceerd.

Fonds 1818 vfonds Ministerie van Buitenlandse Zaken

Vorig jaar had Nederland een jaar lang een zetel in de VN-Veiligheidsraad. In het centrum van de macht praatte ons land mee over sancties, oorlog en vrede in de wereld. Dit was aanleiding voor de programmareeks de ‘Alternatieve Veiligheidsraad’ waarin journalisten, filosofen, wetenschappers en theatermakers vanuit hun eigen invalshoek nieuw licht wierpen op de belangrijkste vraagstukken uit de VN-Veiligheidsraad.

We kijken samen met partners Instituut Clingendael, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Het Nationale Theater, vfonds, Fonds 1818, Vrij Nederland, Just Peace en HagueTalks terug op een bijzondere programmareeks. Er werden niet alleen over politieke kwesties gesproken, er werd gezongen, verwonderd, betoogd en bevraagd. En de serie Alternatieve Veiligheidsraad werd in december 2018 afgesloten met een uitverkocht festival de ‘Nacht van het Conflict’ in het Theater aan het Spui.

Met het magazine ALT blikken we terug op de Alternatieve Veiligheidsraad en de onderwerpen die we tijdens de programma’s en de Nacht van het Conflict besproken hebben.

Bekijk hier de digitale versie het magazine ALT:

Terugkijken. Nacht van het Conflict

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: