Massih Hutak en Shaza Manla oefenen voor Museumnacht - Humanity House
17 oktober 2017

Massih Hutak en Shaza Manla oefenen voor Museumnacht

Zaterdag 21 oktober is het Museumnacht. Rapper Massih Hutak en kanunspeler Shaza Manla geven samen een bijzonder optreden in het Humanity House. Zo ging het er bij de repetitie aan toe.

Een gedeelde passie voor hiphop en een groot muzikaal talent; ontmoet Massih Hutak en Shaza Manla. Massih is een bekende Nederlandse rapper, columnist en schrijver. En Shaza speelt op het Arabische instrument kanun. Samen geven ze op zaterdag 21 oktober een optreden in het Humanity House tijdens de Museumnacht.

Het thema voor dit jaar is Freak Like Me. Een thema dat Massih (25) en Shaza (13) interpreteren als ‘anders zijn’. Beiden weten ze hoe het voelt om als anders gezien te worden. Ze vluchtten allebei op jonge leeftijd uit hun geboorteland. Massih op zesjarige leeftijd uit Afghanistan en Shaza op negenjarige leeftijd uit Syrië.

Crossover performance

Voor Museumnacht op 21 oktober ontwikkelden de twee muzikanten samen een uniek optreden met muziek en confronterende humor. Hiermee dagen ze jou uit om je eigen vooroordelen onder de loep te nemen. Kijk hieronder hoe het er bij het oefenen aan toe ging. Ook vertellen ze in deze film waar ze vandaan komen, waarom ze moesten vluchten en wat ze tijdens Museumnacht gaan doen.

Tekst gaat hieronder verder.

Dus eigenlijk zijn jullie gevlucht door de muziek, maar ook voor de muziek.

Shaza als museumstuk

Waar Massih bekend is van onder andere zijn muziek en columns, is Shaza bekend als Haags ‘museumstuk’. Shaza is namelijk een van de acht mensen die je ontmoet in ons museum. Ze vertelt daar haar aangrijpende, persoonlijke verhaal. Shaza is in 2003 geboren in Syrië. Ze vlucht met haar vader, moeder en zus, maar tijdens de vlucht raken ze van elkaar gescheiden. Lees Shaza’s hele verhaal.

Museumnacht
Op zaterdag 21 oktober komen Massih en Shaza dus speciaal voor Museumnacht naar het Humanity House. Het optreden dat ze samen hebben gemaakt, duurt zo’n twintig minuutjes en ze voeren het drie keer uit. Om 20:15, 20:50 en 21:25 uur. (Dit zijn de correcte tijden! Helaas staan er verkeerde tijden in het Museumnacht-programmaboekje.)

Naast de optredens van Massih en Shaza is er in het Humanity House nog veel meer te doen tijdens Museumnacht. Zo kan je een interactieve ervaringsreis doen die je laat ervaren hoe het is om te moeten vluchten. Speciaal voor Museumnacht is deze nog levensechter door de inzet van acteurs. Ook zijn er twee tentoonstellingen: een van de Chinese kunstenaar en activist Ai Weiwei en van de Nederlandse topfotografe Robin de Puy. Bekijk het hele Museumnacht-programma.

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: