Mensjesrechten - Humanity House
21 februari 2017

Mensjesrechten

“Ieder kind heeft recht op een gelukkig leven.” Dat staat in het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties. Maar voor veel kinderen is dat nog niet zo eenvoudig.

UNICEF Amnesty International

“Ieder kind heeft recht op een gelukkig leven.” Dat staat in het door bijna alle landen van de wereld ondertekende Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties. In de praktijk werkt het helaas niet altijd zo. De documentaires van Mensjesrechten gaan over allerlei gebeurtenissen die dit geluk in de weg kunnen staan. 

De documentaires zijn persoonlijke verhalen van kinderen en tieners van over de hele wereld. Zij laten zien hoe ze omgaan met de kleine en grote uitdagingen waar ze tegenaan lopen in hun dagelijks leven. Het gaat over vriendschap, veiligheid en onderwijs, maar ook over veel concretere en actuele gebeurtenissen zoals de oorlog in Syrië en het WK voetbal.

Hieronder kun je ‘Merna in the spotlight’ bekijken. De 11-jarige Merna uit Irak werd een superster door haar optreden in The Voice Kids Arab, waarin ze zong over haar leven als vluchteling. Haar grootste wens is niet om wereldberoemd te worden, maar om ergens veilig te mogen wonen.

Je kunt de nieuwe afleveringen van Mensjesrechten iedere zondag zien om 19.25 uur op ZAPP. Ook kan je oudere afleveringen bekijken via de site van Mensjesrechten of via NPOdoc.

 

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: