#MoreThanARefugee - Humanity House
22 juni 2017

#MoreThanARefugee

Een mooie samenwerking tussen YouTube en de noodhulp-organisatie IRC: in negen video’s laten zien dat vluchtelingen ook en vooral wetenschappers, kunstenaars, moeders en studenten zijn.

Stichting Vluchteling

Iedereen heeft een verhaal

Sinds gisteren, Wereldvluchtelingendag, staan de negen video’s online. Het resultaat van de samenwerking tussen YouTube en de noodhulp-organisatie IRC. Met de hashtag MoreThanARefugee delen de makers de verhalen van wetenschappers, kunstenaars, moeders en studenten in Jordanië, Servië, Oeganda, Griekenland en de VS. Mooie, dappere en fascinerende mensen die ooit hun vaderland zijn ontvlucht. Zo hopen ze meer begrip te kweken voor vluchtelingen en te laten zien dat zij heel veel meer zijn dan alleen ‘vluchtelingen’.

 

YouTube Creators for Change geeft mensen die niet of nauwelijks worden gehoord een stem

De initiatiefnemers

IRC (International Rescue Committee) is een internationale noodhulporganisatie. In Nederland maakt Stichting Vluchteling deel uit van IRC. De hulporganisatie bracht zeven makers, verenigd in YouTube Creators for Change, in contact met de mensen die in de video’s hun verhaal met jou delen. YouTube wil met het nieuwe, wereldwijde initiatief ‘YouTube Creators for Change’ een stem geven aan mensen die anders niet of nauwelijks worden gehoord. Snel bekijken dus, die #MoreThanARefugee video’s!

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: