MS.ABA: Mijn vrijheid is een melodie - Humanity House
5 mei 2020

MS.ABA: Mijn vrijheid is een melodie

Dit keer deelt MS.ABA waarom haar vrijheid haar kostbaar is. Dit doet ze met een Afro-soul nummer, een ode aan onze vrijheid.

In de aanloop naar Bevrijdingsdag delen vijf  ‘refugee millennials’ wat vrijheid voor hen betekent. In gedichten, spoken word, en muziek. Het resultaat is te zien in korte video’s met de titels: Mijn vrijheid is bitterzoet, mijn vrijheid kent geen thuis, mijn vrijheid is ziek, mijn vrijheid is poëzie en mijn vrijheid is een melodie.

Mijn vrijheid is een melodie

‘Het nummer is een cover van twee West-Afrikaanse liedjes genaamd If I start to talk en CCTV. Ik ben erop gekomen omdat beide nummers gaan over dankbaarheid. Ik vind dat zeker in deze tijd belangrijk. Mijn dankbaarheid gaat naar God toe.’

‘Vrijheid is voor mij een recht van ieder mens. In mijn optiek ben je pas echt vrij wanneer je jezelf kunt ontwikkelen, ongeacht de omgeving waar je in bent. Bij mij begint het bij ‘the state of mind’. Omdat ik hier in Nederland van de bekende vorm van vrijheid geniet, leer ik mijzelf om vrijheid ook op andere manieren te vieren.’

Omdat ik hier in Nederland van de bekende vorm van vrijheid geniet, leer ik mijzelf om vrijheid ook op andere manieren te vieren

‘Voor mij is vrijheid in deze tijd van quarantaine niet veranderd. Omdat vrijheid voor mij begint in de manier waarop ik denk. De quarantaine heeft mij bewust gemaakt van het feit dat de vorm van vrijheid die wij kennen vaak wordt gezien als iets vanzelfsprekends, maar dat is het zeker niet. Vandaar dat het onderwerp dankbaarheid zo belangrijk is voor mij. Daarom heb ik gekozen voor dit nummer. Het nummer is gezongen in Twi (een Ghanese taal) en Pidgin English (een Engels dialect dat voornamelijk in West-Afrika wordt gesproken). De talen waarin ik vaak zing. Ik heb onlangs de coversong uitgebracht op mijn YouTube-kanaal. Ik denk wel dat iemand de warme klanken van dat nummer kan gebruiken.’

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: