Dit was Museumnacht 2017 in het Humanity House - Humanity House
25 oktober 2017

Dit was Museumnacht 2017 in het Humanity House

Op 21 oktober was Museumnacht Den Haag. In het Humanity House kon je genieten van een cross-over performance met hiphop & klassiek, van Ai Weiwei en Robin de Puy. Bekijk de aftermovie!

Het was guur weer buiten, maar binnen was het goed toeven in het Humanity House tijdens de Museumnacht. Er was van alles te beleven. Bekijk de aftermovie (boven), optredens en foto’s (onder) terug.

Massih Hutak & Shaza Manla

Als ‘special act’ hadden we rapper Massih Hutak en kanunspeler Shaza Manla bij ons in huis. Ze gaven samen een cross-over performance waarin ze met confronterende humor en muziek het publiek uitdaagden om hun eigen vooroordelen onder de loep te nemen. In het eerste nummer speelt Shaza – die je ook ontmoet in ons museum – It Doesn’t Matter op haar kanun. In het tweede nummer speelt zij samen met Massih het nummer Come Again.

Tekst gaat hieronder verder.

Honderden reddingsvesten aan gevel

De entree van het museum was een echte ‘eye-catcher’. Een metershoge oranje strik sierde onze gevel. Deze ribbon is gemaakt van honderden reddingsvesten die zijn gevonden op Griekse eilanden. De organisatie Makers Unite laat vluchtelingen samen met lokale partijen allerlei verschillende producten maken van deze vesten. Zo ook deze ribbon. Binnen kon je de kleine ribbons aanschaffen.

Ai Weiwei

De ribbon was een knipoog naar de Chinese kunstenaar en activist Ai Weiwei van wie we de tentoonstelling Relating to Refugees hebben hangen. Ai Weiwei bekleedde in 2016 de gevel van het Konzerthaus in Berlijn met 14.000 reddingsvesten als kritiek op de manier waarop Europa omgaat met de vluchtelingensituatie.

In de tentoonstellingsruimte van Relating to Refugees konden bezoekers, met Ai Weiwei als inspiratie, de activist in zichzelf naar boven halen en een protestbord maken.

  • Orange Ribbon - Humanity House
  • Orange Ribbons - Humanity House
  • Protestborden - Humanity House Museumnacht Den Haag

Ervaringsreis met acteurs

Onze ervaringsreis, waarin je beleeft hoe het is om te moeten vluchten, was door de inzet van acteurs nog levensechter.

Vind alle foto’s op onze Facebook pagina en zie of je er ook op staat. Hier zijn ook alle foto’s van de persoonlijke protestborden te vinden. De foto’s zijn gemaakt door Ellen Daniëls en Hans Poel.

  • Acteurs Museumnacht - Humanity House
  • Acteurs op Museumnacht - Humanity House
  • Ervaringsreis Museumnacht - Humanity House

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: