Nacht van de Vluchteling 2020 - Humanity House
20 mei 2020

Nacht van de Vluchteling 2020

De Nacht van de Vluchteling is vanwege het coronavirus afgelast. Daarom komt Stichting Vluchteling nu met een virtueel loopinitiatief, #NVDVgoesdigital.

Stichting Vluchteling

#NVDVGOESDIGITAL

 

Het coronavirus raakt niet alleen ons, maar ook vluchtelingen in landen als Irak, Nigeria, Griekenland, Thailand en Kenia. De uitbraak van dit virus in een vluchtelingenkamp heeft rampzalige gevolgen. Daarom is de Nacht van de Vluchteling dit jaar in een ander jasje gestoken, om de kilometers die normaal gelopen zouden worden nog steeds samen maken. Dit kan je nu doen met de NVDV-app, waarmee je thuis en in eigen omgeving kilometers kunt maken en sponsors kunt werven. Ook kun je familie en vrienden op de hoogte houden van jouw prestaties, meedoen in een community met andere deelnemers en digitale verassingen ontgrendelen. Op 20 juni wordt deze actie tot een knallend einde gebracht, door samen met alle deelnemers de laatste kilometers te maken!

Stilzitten is – zeker nu – geen optie. Elke stap telt

Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling: “Voor zover wij weten, zijn wij de eerste organisatie die een eigen app lanceert ter vervanging van het fysieke evenement. Wij zijn enorm trots dat we dit in zo’n korte tijd voor elkaar hebben gekregen. Stilzitten is – zeker nu – geen optie. Elke stap telt.”

Deelnemers kunnen meedoen in de periode van donderdag 14 mei t/m zaterdag 20 juni. Op 20 juni is het Wereldvluchtelingendag. Deze dag is in het leven geroepen door de Verenigde Naties, om zo jaarlijks aandacht te vragen voor deze kwetsbare groep. Wereldwijd wordt er op verschillende manieren aandacht gevraagd voor het lot van vluchtelingen. In Nederland wordt sinds 2010 de Nacht van de Vluchteling georganiseerd door Stichting Vluchteling. De actie zal op deze dag, samen met alle deelnemers, feestelijk worden afgesloten. De app is te downloaden via de website www.nachtvandevluchteling.nl.

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: