Nacht van de vluchteling 2018 - Humanity House
7 december 2017

Nacht van de vluchteling 2018

Van zaterdag 16 op zondag 17 juni 2018 is de negende editie van de Nacht van de Vluchteling. Dit jaar op vier locaties in het land. Inschrijvingen zijn geopend!

Stichting Vluchteling

Op 20 juni is het Wereldvluchtelingendag. Elk jaar organiseert Stichting Vluchteling rond die datum de Nacht van de Vluchteling. Zo ook in 2018. Van zaterdag 16 op zondag 17 juni vindt alweer de negende editie plaats! En met een vierde locatie erbij is het evenement groter dan ooit.

Elk jaar lopen duizenden mensen in Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen 40 kilometer, met het startschot om twaalf uur ’s nachts. Utrecht is nu aan dit rijtje toegevoegd. Met de sponsorloop zamelen de lopers geld in voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd. Art Rooijakkers, ambassadeur van de Nacht van de Vluchteling: “Wereldwijd neemt het aantal vluchtelingen toe. Om hen te helpen is meer hulp nodig dan ooit. Daarom organiseren we een extra editie van de Nacht van de Vluchteling.”

Wereldwijd neemt het aantal vluchtelingen toe. Om hen te helpen is meer hulp nodig dan ooit.

  • Nacht van de Vluchteling - Humanity House
  • Nacht van de Vluchteling - Humanity House
  • Nacht van de Vluchteling - Humanity House

Vorig jaar werd met de Nacht van de Vluchteling 1,6 miljoen euro opgehaald door 5.000 deelnemers. Ook het Humanity House was toen wederom aanwezig. Op alle routes (Rotterdam – Den Haag, Amsterdam – Amsterdam en Nijmegen – Arnhem) stonden borden met QR-codes. Door deze codes te scannen, hoorde de lopers de persoonlijke vluchtverhalen van een aantal mensen die je ook in ons museum ontmoet.

Zie hier hoe de opbrengst van vorig jaar is verdeeld.

  • Nacht van de Vluchteling 2017 - Humanity House
  • Nacht van de Vluchteling 2017 - Humanity House
  • Nacht van de Vluchteling 2017 - Humanity House

Help ook mee!

Zelf lopen, iemand sponsoren of meehelpen als vrijwilliger, er zijn genoeg manieren om mee te doen aan de Nacht van de Vluchteling. Kijk op de website van Stichting Vluchteling hoe je kunt helpen. De inschrijvingen zijn in ieder geval geopend!

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: