Nieuwe app toont oorlog door de ogen van een kind - Humanity House
14 maart 2018

Nieuwe app toont oorlog door de ogen van een kind

Om mensen meer bewust te maken van de gruwelijke gevolgen van oorlog is een nieuwe app gelanceerd: Enter the room. Via augmented reality zie je het trauma van oorlog door de ogen van een kind.

ICRC

Via de gratis app word je meegenomen in een verhaal dat verteld wordt door de ogen van een kind. Je stapt een kamer binnen die er eerst nog heel vrolijk en licht uitziet. Maar naarmate de tijd versterkt transformeert de kamer in een grauw vertrek waar de misère bijna voelbaar is. Langzamerhand wordt duidelijk wat de brute impact van jarenlange oorlog is.

Wereldwijd zijn er zo’n 65 miljoen mensen op de vlucht. 75 procent daarvan woont in steden waar de huidige conflicten steeds vaker afspelen.

Trailer Enter The Room

Dit is de eerste keer dat 'AR' is ingezet om een verhaal te vertellen over de impact van stedelijke conflicten

“Door Pokémon Go en Snapchat is augmented reality al redelijk bekend bij het grote publiek. Maar dit is de eerste keer dat AR is ingezet om een verhaal te vertellen over de impact van stedelijke conflicten”, aldus Charlotte Lindsey-Curtet van ICRC (International Committee of the Red Cross). “Met AR kunnen we intense ervaringen creëren die de humanitaire situatie op een hele indringende manier laat zien.”

De app is gratis te downloaden via de Apple App Store.

  • Enter The Room - Humanity House
  • Enter The Room - Humanity House
  • Enter The Room - Humanity House
  • Enter The Room - Humanity House

Bron: ICRC

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: